Daca ai vointa in tine poti renunta. incearca sa te abtii.nu stiu sigur daca este vreun pacat insa inncearca sa te gandesti la partea rea a lucrurilor. incearca totusi sa ii zici cuiva care sa te inteleaga si care sa te ajute sa renunti
succes
Nu este un pacat insa e bine sa incerci sa te mai abtii, nu fa asta de mai multe ori pe zi. Multi copii de varsta ta se plang ca sunt dependenti de asta. Eu nu vad nimic rau in asta. Marea majoritate a omenilor se satisfac singuri fie ei copii, adolescenti sau adulti. Bineinteles ca in afara de asta cei care au viata sexuala, fac si sex.
Ai mare grija la igiena si nu introdu nimic in vagin (daca esti fata) pentru ca mai tarziu o sa iti para rau.
La 6 ani stiai ca sexul implica 2 persoane? Nu pot sa-ti spun decat ca preotul a fost "delicat". Cauta o persoana specializata in alt domeniu.
Tu ce crezi? da este un pacat. eu iti spun asa nu corpu te controleaza pe tine ci tu pe el usor antinete gandeste-te nu vreau nu imi trebuie cand vrei sa faci pleca fa sport ceva alearga nu te mai gandi la asta n-o sa mai simti neovia succes
Incearca sa invingi nevoia asta e parerea mea, dar acum esti prea mica, cand vei ajunge la o varsta inaintata, cum ar fi 20 ani o sa realizezi ca daca te gandesti la lucrul asta, atunci o sa ai probleme cu mintea, si gandeste-te ce nevoie ai...eu sunt in aceeasi situatie si am peste 20 (baiat), n-am marturisit preotului pentru ca religia este foarte dura cu acest lucru, continui sa fiu optimist si sa-mi vad de viata. Sfatul meu e daca esti o fire activa e sa-ti gasesti alte ocupatii, dar daca esti fire pasiva, delasatoare incearca varianata cu ganditul profund...
E un pacat foarte mare...incearca sa te abtii daca poti o o saptamana apoi incearca sa te abtii cat mai mult