Trist. Cu sotul, comunicarea este totul. In primul rind, pregateste un timp special, macar 30 de min - 1 ora, pentru a vorbi nederanjati despre aceasta. Pregateste-te pentru acel timp! Gindeste-te cum poti sa ii expui situatia cit mai clar, fara a-i da prea multe explicatii la inceput (adesea cind prezentam intreaga, dar intreaga situatie cuiva, suntem intelesi, si aceasta trebuie sa faci tu, sa ii expui intreaga situatie, cu fiecare amanunt al ei), iar eventual apoi sa ii explici ce se intimpla. Cel mai bine ar fi sa ii spui direct efectul pe care la produs amestecarea lui, si aceasta nu de la inceput dar nu cu o atitudine critica! Ci cu grija si cu intelegere fata de faptul ca a gresit. Si lasa asta la sfirsit. Aici tu sti cum trebuie sa il iei ca sa inteleaga acest lucru.
Cit despre fiica, daca e asa, sa fie diagnosticata cu depresie majora severa, aici pot sa ajut mai mult. Cindva am trecut si eu pe aproape de asa ceva cind m-am imbolnavit de o boala terminala, si pot da unele sfaturi. Ceea ce are nevoie cel mai mult, este linistea. Nu o mai bateti la cap. Nu veti reusi nimic. Ea a intrat intr-un cerc vicios din care doar ea mai poate iesi, fara sa se mai bage nimeni, Nimeni in afara de acea persoana care i-a fost cu adevarat apropiata inainte de a i se intimpla toate, asta daca a existat o asemenea persoana. Lasati-o lejera, singura, insa sub stricta observatie (aceasta nu inseamna sa fiti mereu linga ea, dar sa mentineti contactul cu cineva care se afla linga ea, care sa va spuna cum e). Stabiliti cu ea termenii relatiei dintre voi ce va fi de acum, daca va veti vedea, cit de des va veti vedea, anumite subiecte de discutie, s-ar putea sa aiba nevoie de unele chestii in acest sens care sa fie tabu. Ar fi bine ca sa aveti grija sa isi ocupe timpul cu ceva care ii place foarte mult, ceva care sa ii placa f mult sa faca - e un bun remediu impotriva depresiei. Cu scoala lasati-o moale, nu e o solutie sa renunte la anul acesta, s-ar putea sa fie Solutia, caci daca ea nu mai vrea sa mai mearga, sa nu mai mearga. Oricum, cu acest diagnostic nu va mai lua note bune daca cumva mai poate continua, si e pacat, daca e capabila. Daca reusiti sa il faceti pe sot sa inteleaga, si luati decizia de a intrerupe scoala, ar fi bine ca el sa repare ce a stricat, adica sa mearga el la fata sa ii spuna ca daca nu mai vrea, poate sa nu mai mearga la scoala. Intr-un cuvint, are nevoie sa se simta lejera, fara sa i se imputa nimic, fara sa i se ceara nimic. Adica are nevoie de liniste, pentru a putea sa-si puna gindurile in ordine si sa poata continua cu aceasta viata. Ea acum, psihologic, nu mai gaseste resurse pentru a continua, e ca si cind cineva care fizic o povara f mare si nu o mai poate duce la un moment dat. Unui asemenea om nu ii ceri sa mai care, oricit ar fi de important, ci il lasi, altfel cade inaintea ta, il pierzi, si tot nu mai face nimic. Aceasta are nevoie si ea, sa fie lasata sa isi odihneasca sufletul. Poate veti avea asa de pierdut, dar numai asa va veti recupera fiica. Si, daca mai insistati mult la ea, are sanse mari sa ajunga la un dezechilibru psihic, si atunci, chiar de isi va reveni, ceea ce cu greu se intimpla, nu va mai fi niciodata aceeasi care a fost. Imi pare rau pentru aceasta, dar aceasta e realitatea...
Bună.
Tocmai acum îţi dai seama?
Merge-ţi toţi trei la o consiliere psihologică.
Pa, pa.
Nu vreau sa-ti raspund, pentru ca esti vinovaata, ai sacrificat viata unui copil pentru s. a barbatului, care probabil nici n-a fost in stare sa-ti daruiasca un copil( poate ma insel). Ia-l de mana, spune-i ca-i cel mai mare egoist din lume, du-l la psihiatru si faceti amandoi terapie. Dupa ce ati facut cateva sedinte, rugati-va in genunchi in fata fetei dvs.sa va ierte. Daca va accepta, aveti sanse sa o aduceti pe linia de plutire, daca nu, ramaneti pedepsiti toata viata. Fata e grav bolnava si numai medicii pot spune daca mai poate continua. O depresie nu se vindeca de azi pe maine, trebuie luni, sau chiar ani de zile.In unele cauze, nici nu se rezolva. Nu va mai precupati de bac-ul ei, preocupati-va de sanatatea ei, in unele cazuri de depresie poate aparea sinuciderea, automutilarea, etc. Pacat de timpul irosit, dar mai ales de viata fetei.
O solutie sa renunte la anul acesta nu cred.eu am doar 17 ani. Dar stiu cum e sa nu te inteleaga parinti tai, simti nevoia sa pleci departe fara sa te mai uiti inapoiar trebui sa vb cu ea sa ii aratati ca o iubiti si ca santeti alaturi de ea.Are nevoie mare nevoie sa stie ca cineva e alaturi de ea! asa poate trece mai usor peste toate astea. un psiholog ar ajuta-o si mai mult de asemenea ar trebui sa se mute din scoala, sau daca nu vrea sa para o lasa in fata celor care iau facut rau ar trebuie sa mearga in continuare la acea scoala eu asa asi face.bafta
Buna pentru asi putea da bacul transferio la un liceu fara frecventa unul particular doar pentru a putea sta acasa sa uite de cele intamplate asa poate termina si bacul
Va multumesc din tot sufletul meu de mama! Sa va ajute Dumnezeu pentru ca sunteti oameni buni.Multumesc ca m-ati inteles si ca m-ai ajutat.Conteaza enorm pentru mine.Saptamana asta am programare la psiholog impreuna cu fiica mea. Sper din inima sa fie bine.
Salut.In primul rand depresia nu e boala e o stare, fiecare are stare de depresie, si eu am trecut prin stari de depresie, si cel mai important lucru cand esti suparat, esti in depresie e sa te gandesti, faci lucruri care te fac sa te simti bine, sa razi sa fi fericit ar fi fain daca aceste lucruri le-ai face tu impreuna cu fata ta pentru ca atunci v-ati intari relatia. Ar fi fain de exemplu sa mergeti impreuna la biserica, in parc, la mall, sa va uitati impreuna la filme comice Stan si Bran is cei mai tari si la ora actuala. Deci sa faceti orice numai sa nu fie suparata. Apoi sa ai mare incredere in Dumnezeu si sa te rogi sa te ajute mai ales la Maica Domnului(poti daca vrei sa citesti in fiecare seara Paraclisul Maicii Domnului). Apoi comporta-te cu fata ta nu ca si cum ti-ar fi o fata ci ca si o sora mai mica pentru asta ne displace rau la fii cand suntem priviti de sus. Si daca o s-o privesti pe fata ta ca pe o sora atunci comportate cu ea ca si cu o sora, mai intai tu, cu fata si matusa ei la care sta faceti lucruri impreuna ca sa te apropii de fata, faceti de mancare dar sa fie distractiv si sa N-O STRESEZI si SA N-O CRITICI chiar daca ai dreptate, lasa-i timp ca ea isi revine pentru ca e desteapta. Depresia vine atunci cand esti stresata cu probleme care nu poti sa le rezolvi sau care te supara, chiar si amintirile o pot duce in depresie. Apoi scoala si ce se intampla e problema acolo, pentru ca se intampla lucruri care o pot iar supara, ar fi bine daca ai putea s-o transferi la alt liceu eventual unde cunosti pe cineva care sa-i fie prieten la scoala. Apoi despre sot, eu zic ca daca a avut puterea sa infieze un copil inseamna ca e un om bun si destept, chiar daca acum trece printr-o perioda si el mai grea. Ar fi bine sa inteleaga ca daca vrea sa o aiba in continuare pe fata ta ar trebui sa se schimbe, nu pentru ca avea el vreo vina ci pentru ca din cauza problemelor acumulate e mai greu de inteles, si el trebuie sa o ajute pe fata ta si sa se comporte cu ea ca si cu o sora. Si eu m-am inteles rau cu parintii insa am inceput sa vorbesc deschis, de exemplu tata im povestea cum era cand mergea el la fete, mama imi zicea cum fugea de la scoala, deci lucruri cu care se confrunta ea si cu care v-ati contruntat si voi. Si nu uita rogate mult ca nu poti face nimic fara ajutorul lui Dumnezeu, de exemplu era o baba care tot se lega de noi ca am imprumutat ceva de la ea si zicea batrana ca i-am restituit alt lucru, nu lucrul imprumutat, si tot venea si ne ameninta cu politia, si tot scandal, si apoi prin rugaciune si cu ajutorul lui Dumnezeu am gasit persoana care i-a vandut in targ(deci putea fi oricine din judet) lucrul la batrana acum 20 de ani(e vorba de un costum popular taranesc) si care a verificat ce i-am restituit la batrana si a afirmat ca intr-adevar el a facut de mana lui acel costum si i la vandut la batrana. Si asta e un lucru mic pe care l-a facut Dumnezu.