| Miruna0909 a întrebat:

Am înțeles frate că v-ati saturat de adolescentii din ziua de azi, care se îmbraca nu stiu cum la scoala, dar mai exact, de ce vreti musai să se adauge înapoi obligatoriu uniforma ca pe timpul lui ceausescu? De ce mai exact? Lăsați sa se imbrace copiii cum vor ei, dar totuși, să aibă limita decentei, eu înteleg că nu vă convine la unii, da nici chiar din nou la uniforma.
Nu văd nici un avantaj să porți uniforma, din contra, tu ce faci, te imbraci in fiecare zi cu aceleasi haine, să puți a transpirație, și să se ingălbeneasca mânecile? Sau iarna, cand e noroi și fleoșcăială, iti stropesti pantalonii, mai ales ca iarna, unii oameni abia de baga masina la spalat, pentru ca se usuca hainele dupa 2 zile? Înteleg, poate ca îți dă 2 perechi, da va ganditi ca mai sunt oameni care nu baga masina de spalat atat de des? Pentru ca nu au asa multe condiții, ca sa si permită să bage masina de spalat la 2 zile sau chiar in fiecare zi?
Ce parere aveti?

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

~Am înțeles frate că v-ati saturat de adolescentii din ziua de azi, care se îmbraca nu stiu cum la scoala...Ce parere aveti?~

părerea e că ai ințeles tu GREȘIT

| DorinaK a răspuns (pentru sierra1):

Eu m-am saturat de ei pur si simplu.

| Hyperion7 a răspuns:

Cine a zis că baga uniforma obligatoriu?

| Miruna333 a răspuns:

Cand eram la liceu, acum 6 ani, eram de acord cu purtatul uniformei, intre timp mi-am schimbat parerea. Exista unele avantaje: egalitate: contribuie la reducerea diferentelor, toti elevii arată la fel, indiferent de starea financiară a familiilor lor(nu sunt 100% de acord cu asta), siguranta: uniforma poate face mai ușor pentru personalul școlar sa identifice strainii in incinta școlii, reducand astfel riscul de intrari neautorizate. pregatire pentru lumea reala: unii susțin ca uniforma poate ajuta elevii sa se pregatească pentru viața de adult, unde dress code la locul de munca

Pe de alta parte, există și argumente contra: poate fi inconfortabila, poate limita expresia personală a elevilor, costul acesteia, elevii ar trebui sa aiba dreptul de a alege propriile haine, asta ajutandu-i sa isi dezvolte un simț al autonomiei, si cum ai mentionat si tu, uniforma necesita intretinere constanta si se murdareste repede.
Dar da, sunt de parere ca nu ar trebui sa fie obligati sa poarte o uniforma cap coada, ci sa decida cu ce sa se imbrace, sa nu fie precum o turma de oi.

| sammie a răspuns:

Nu, n-am zis ca vor sa se bage inapoi uniformele.

| sammie a răspuns:

Am zis doar de decenta.

| anonim3248 a răspuns:

Atunci se purta sarafan de fete.

| DorinaK a răspuns (pentru anonim3248):

In prima poza vad scolarite. Azi in oras am vazut grupuri de tineri care pareau ca vin de la discoteca nu de la scoala. Haine rupte pe ei, bascheti in picioare (cica ''jordani''), plete, cercei in nas.

| anonim3248 a răspuns:

Uniforme sunt și în școli private.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Eu ma imbrac in haine sport si tata mereu are ceva de comentat. Pot sa zic ca te inteleg si sunt de acord cu tine.

| DorinaK a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

Umbli in trening ca bautorii de bere?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru DorinaK):

Nu, hanorac + pantaloni sport.

| Voinescu_Catalin_ a răspuns (pentru DorinaK):

Offf. Ce replici mai dati unii. Ma faceti gelos bre! >P

| DorinaK a răspuns:

Care comunisti cocosel? Uite aici elevi in uniforma. Poza facuta prin anii 30. http://www.enciclopedie.info/......%C4%83.jpg