| Indira_Zeadin_1970 a întrebat:

Am intrat la litere la Ovidius si 2 octombrie o sa fie pima zi de facultate.
Pteti sa imi spuneti cum decurge si ce trebuie sa fac in prima zi de facultate si daca am o foi de completat, examen de dat sau acte de prezentat. Si de obicei festivitatea are loc in campus sau in alta parte?

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

In primul rand, felicitari. Chiar daca n-o sa ne cunoastem niciodata, eu fiind la istorie, o sa fim colegi de facultate happy Locul unde va avea loc festivitatea de deschidere urmeaza a fi anuntat. Cel putin la mine la facultate, nu s-a afisat nimic. Acum 2 ani a fost in cadrul facultatii, in curtea interioara a Corpului A, anul trecut in Piata Ovidiu. Tind sa cred ca si anul asta va fi tot acolo, deoarece am inteles ca va participa si Iohannis.
In prima zi, indiferent de locul unde va fi deschiderea, vei sta acolo, vei asculta, iar apoi, la final, va trebui, daca nu poti afla din alta parte, sa mergi inapoi la facultate si sa vezi la ce ora are loc intrunirea grupei din care faci parte. Deschiderea fiind la ora 11 (sau cel putin atunci s-a anuntat ca va fi Iohannis acolo), cred ca undeva in jurul orelor 13:30 - 14:00 te vei intalni cu colegii. Ajunsa in clasa, te vei aseza in banca si vei asculta ce va vor zice profesorii. Ar trebui sa fie prezenti decanul si profesorul indrumator al grupei. Nu va trebui sa-ti notezi nimic, nu vei completa nicio fisa si nu vei prezenta niciun act. Ia, totusi, in geanta cateva foi si un pix pentru cazuri exceptionale. Dupa cateva discutii in care vei fi familiarizata cu facultatea, vei fi lasata sa pleci acasa. Totul va dura maxim 15-20 de minute. Incepand cu a doua zi, veti aprofunda ceea ce vi s-a spus in prima zi, vi se va face clar totul (examene, credite, prezente, etc.), iar apoi, veti incepe cursurile propriu-zise.

P.S. Ca sa ajungi din Piata Ovidiu la facultate, trebuie sa iesi din centrul vechi si sa astepti autobuzul 40C sa te duca direct sau sa iei autobuzul inapoi 3 sau 4 statii pana la gara si, de acolo, sa iei 100, 100C sau 40C si sa mergi pana la cap de linie. Ti-am spus si asta, in caz ca esti noua in oras happy

3 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

In prima zi de facultate e festivitatea de deschidere a anului universitar, deci nu se fac ore.
O sa fiti toti studentii stransi in sala sau unde se tine, vor fi decanul, prodecanii, profesorii. Acestia se vor prezenta si vor vorbi putin, va vor da niste sfaturi si cam atat.

| missfatadelatara a răspuns:

Sa dai examen din ce? Din tabla înmulțirii?

N-ai dat la admitere?

E ca si cum ai începe iarăși școala. Evaluările/examenele se dau pe parcurs.

| cyupaku a răspuns:

De aceea mergi la scoala, sa inveti ..ai rabdare si vei afla