Atunci baga apa in congelator, cu termometrul tau in ea. In momentul cand apa incepe sa inghete (dar nu dupa) marcheaza acolo cu 0 grade. Dupa care, il scoti, il lasi sa tinga temperatura camerei, il pui intr-un vas cu apa pe care o pui la fiert. Cand atinge temperatura maxima, va avea 100 grade (asta in conditiile in care termometrul tau este suficient de lung sa atinga 100 grade.
Dupa care, iei o rigla, masori cati mm sunt intre 0 si 100 grade, calculezi, si il etalonezi in 10 unitati (0, 10,20, etc.) Dupa aia fiecare interval de 10 grade, in alte 10 grade.
Pai il calibrezi folosind alt termometru. Daca vrei sa nu 'trisezi' e mai complicat, trebuie sa gasesti temperaturile 0 si 100 grade. la 100 grade fierbe apa, la 0 ingheata.
Nu vreau sa trisez )). Trebuie sa scriu cum l-am facut, cum l-am etalonat etc.