Chiar ieri mi-a spus cineva ca limba romana este o limba foarte grea, chiar mai grea ca limba Germana, ceea ce ma suprins, parerea mea e ca are cea mai grea gramatica dintre limbile latine ca termen de comparatie romana e ca chineza pentru un englez
Poti sa inveti sau mai bine zis sa vorbesti o limba fara sa stii gramatica ei. Dar ca sa o intelegi logic, sa faci conexiuni, sa nu faci confuzii, ai nevoie sa stii ce e aia predicat, atribut, subiect. Plus ca mai tine si de mandria ta, adica fara suparare, e limba ta materna si nu ai cum chiar sa treci ca gasca prin apa.
Fii atent la ce iti zic acum, sunt la facultate, mi-am luat bacu` la romana cu 5, nici acum nu am habar de ce e ala "atribut, substantiv etc" te descurci fara ele in viata crede-ma, e ca si cu x-ul si y-ul la matematica, in viata nu gasesti asa ceva. Ca sa inveti o limba straina, te pui la un film cu subtitrare si aia e, programa asta scolara la noi e facuta in asa fel sa te invete lucruri fara sens, fara rostul lor in viata ta de om, cand o sa vina cineva sa demonstreze (nu stiintific) prin fapte cu ce ne ajuta toate chestiile enumerate de tine mai sus poate le-as acorda o anumita importanta, asa, nu vad niciun rost.
Morala: Traieste-ti viata ma, lasa substantivele, x-urile, atributele sa se pensioneze in cartile alea groase care sfarsesc la un wc sau prin foc
Denota incultura. Cum sa nu stii care e predicatul, subiectul, complementul etc intr-o propozitie? Doamnee
zumbalina întreabă: