anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutor happy
Deci am o prietena foarte buna. Si am stabilit sa iesim sa ne intalnim cu inca unii de varsta noastra si putin mai mari. Dar problema aici este sora mai mica de 13 ani a prietenei mele. Faza e ca avem rareori sansa de a iesi sigure, fara familie (pentru ca nu ne lasa parintii). De ce e sora ei o problema? Pentru ca vrea sa se tina dupa noi ca sa isi faca prieteni (pentru ca singura nu poate sa isi faca prieteni de varsta ei, iar noi avem 15 ani) si se comporta ciudat in prezenta altora mai mari: incepe sa zica tot ce aude pe la noi (chiar si cuvinte mai colorate), desi nu le-a folosit in viata ei si vorbeste gura fara ea. Nu conteaza ce zice sau care e subiectul de discutie, dar ea trebuie sa se auda vorbind mereu. Si plus ca de fata cu ea nu putem sa ne purtam normal ca ne toarna parintilor ei, care sunt si parintii prietenei mele laughing))

Iar daca nu o luam cu noi va zice va baga strambe alo ei sa tipe la prietena mea si sa o tina in casa.

Daca ati avut rabdarea sa cititi toata prostia asta ma puteti ajuta cu un mod de a o face pe sor-sa sa nu mai vina sau macar sa vina mai tarziu? laughing))
Ca tine neaparat sa vina cu sora ei

Dau funda big grin

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ii spui prietenei tale ca daca mai vine cu sora-sa nu mai iesiti cu ea si gata. Nu trebuie sa se simta un grup intreg stanjenit si inconfortabil din cauza unei persoane. Sa discute acasa cu sora-sa si s-o puna sa-si faca prieteni de varsta ei daca printre cei mari oricum nu se descurca. Ori o educa cum sa se poarte, ori o lasa acasa si iesiti voi fara ea.

| psycho123 a răspuns (pentru Adry05):

Pai ea m-a rugat sa pun intrebarea. E vorba de o prietena foarte buna de a mea si singurul motiv pentru care ies sin casa happy

| Violleta2022 a răspuns:

Diferenta nu-i mare de la 13 al 15 ani si evident ca parintii prieteni tale, sa o dea in grija voastra, ca sa fie protejata.
In plus, nu cred ca-i cazul sa-ti faci probleme cu ea, ca nu puteti sa veti cine stie ce secrete la 15 ani, sau subiecte ultra mature, incat sa nu puteti discuta de fata cu o alta fetita.
Incearca sa fii intelegatoare si sa o integrati in anturajul vostru pe surioara de 13 ani, ca oricum nu aveti o sansa sa o eliminati, ca fara ea, parintii fetelor nu le vor permite sa iasa afara.

| psycho123 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu e vorba de diferenta de varsta, ca mai stam si cu tipe de 17 chiar 19 ani. Problema este faptul ca avem stiluri diferite si gusturi diferite si facem lucruri diferite. Plus ca le spune parintilor ei absolut tot ce vede si face ea si ce fac altii. Daca aude ceva despre sora ei sau despre prietenii nostri, gata imediat da raportul fara sa se gandeasca macar daaca e adevarat sau nu. Uneori se poarta ca o persoana ok iar alta data ca o fetita de 5 ani razgaiata cu parintii la degetul mic. Uneori nici nu isi da seama ce zice si cat de rau e.

| Violleta2022 a răspuns (pentru psycho123):

Tu cum crezi ca se simt fetele alea de 17-19 ani in prezenta unor fetite de 15 ani ca tine si prietena ta?
Iti spun eu: taman, asa cum te simti tu, in prezneta sorei de 13 ani, a prietenei tale, dar uite ca va accepta totusi.
Invata sa accepti si tu la randul tau, pe cei din jur, asa cum esti si tu acceptata de fetele cele mari, ca nu esti mai breaza ca fetita aia mica, si nu iti dai seama.