| RuyaNeslli a întrebat:

Am nevoie de ajutor! Mă poate ajuta cineva va rog! Sunt clasa a V-a si nimeni nu ma baga in seama... Note am 10 pe linie... Nu inju*, sunt atenta la ore, vb frumos cu diriginta si cucprofesoarele si cu colegii.
Cand am avut ieri un ex in care sa ne scriem bff-ul si pe mine nimeni nu ma ales din 32 de copii.
In pauze nimeni nu vb cu mine.
Innebunesc!
De citit citesc frumos si rapid dar, degeaba sunt locu 1 in clasa la învățătură

Deci fa fiti lamuriti problema mea este ca nimeni nu ma baga in seama!
Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cum sa te bage in seama?
Tu esti inamicul nr 1, tocilara! Te invidiaza!
Ei acasa fac meditatii ca sa tina pasul cu tine.

Fa-ti prieteni in afara clasei, scolii. Sigur ai macar o activitate extra-scolara, un cerc ceva. Imprieteneste-te cu copiii de acolo, unde aveti interese comune.

Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prieteniile se leaga cu persoane care iti sunt asemanatoare tie, iar daca tu nu te comporti respectuos si frumos cu copii si ei iti arata atentie si respect.

Dupa cum scrii si te exprimi aici, cred ca esti ultimile locuri din clasa aia, iar minciuna ta are picioare scurte, de aceea probabil nu te place nimeni.

| Violleta2022 a răspuns (pentru RuyaNeslli):

Probabil ca bulling iei la scoala, aici doar te educam si-ti aratam ce faci incorect si de ce nu esti capabila sa-ti faci prieteni.

| dullcat a răspuns:

Buna.Ce exercitiu a fost acela mai exact? De unde stii ca nu te-a ales nimeni? A trebuit sa va cititi fiecare raspunsul cu voce tare, in fata clasei? Cea mai buna prietena poate fi din afara sferei scolare, poate fi din copilarie, in principal joaca in fata blocului/casei, poate fi de la gradinita si tot asa.

Eu tind sa cred ca tu tintesti direct catre o prietenie adevarata cum vezi in filme, insa aceasta nu ia nastere asa din neant.In primul rand e nevoie de o relatie de colegialitate, care la randul ei, se va transforma usor in prietenie.Si din nou, dupa un timp, daca va intelegeti foarte bine, fata aceea nu iti va fi doar o simpla prietena, ci cea mai buna prietena, bff.Intelegi?

Ai dori sa spui cum se desfasoara o pauza de la scoala? Obisnuiesti sa stai retrasa sau mergi acolo unde este lumea si participi la discutii/asculti cu interes? Nu vei fi bagata in seama daca nu vei transmite ca doresti sa fii bagata in seama.Limbajul corpului si mimica fetei intotdeauna transmit mai mult decat credem noi. Poate ca tu doresti sa socializezi, insa din exterior intentia aceasta nu este deloc clara, judecand dupa limbajul corpului tau? Nu avem de unde sti, doar tu iti poti da seama.

In clasa a V-a abia vedeti ce ii poate capul fiecaruia, vedeti ce personalitati si temperamente are fiecare.Si inca sunteti la inceput, abia din al doilea semestru se vor infiripa, timid, prietenii, ba chiar de la inceputul clasei a VI-a, as putea spune.Asa a fost realitatea in cazul meu, prieteniile existau deja intre colegii care se stiau deoarece au fost impreuna in clasele I-IV si apoi au ajuns in clasa a V-a tot impreuna.

Pentru restul a fost mai greu, recunosc ca am avut si eu dificultati in a-mi face prietene in primul semestru.M-am inteles bine cu colega de banca (faceam proiecte impreuna, acolo unde se impuneau materiile, vorbeam despre teme, despre profesorii care erau mai nasoli etc), si inca doua foste colege, alte alternative nu aveam.Din clasa a VI-a lucrurile s-au imbunatatit semnificativ, am devenit mai sociabila si cercul de prietene s-a extins.Din a VI-a am avut o alta colega de banca, care abia in clasa a VII-a mi-a devenit cea mai buna prietena.Au trecut 16 ani de atunci si inca pastram legatura.

Incearca sa ai incredere in tine, sa ramai pozitiva si sa nu te sabotezi singura.Continua sa fii sincera, sa te faci placuta atat poti, asa cum poti, sa nu incerci sa pari altceva decat esti, iar cine e sa iti devina prietena apropiata o va face.Succes la scoala!

| dullcat a răspuns (pentru RuyaNeslli):

Cu placere, numai bine!

| 1onurSimion a răspuns:

Sănt oamenii și "oameni" nu trebuie o fată ca tine, sa aibă de aface cu toții oamenii care te tratează urât și fără educație! inteligența ta le dă de gândit! iar asta îi sperie!

De asta și-au făcut grupuri să nu se simtă singuri!

Tu ia-l pe Dumnezeu și Hristos! cu tine! Câți va sta mult mai bine, lasăi sate evite, fugă de tine îți fac în favor, un bine! Nu trebuie săte deranjeze prezența lor și bucure! ca putem cu toți fi diferițihappy

Nu uita Niciodată! Cel rău adoră! Iubește! Omul la disperare lui cu el însuși, fiindcă acolo îl prinde cel mai slab pe om! La disparere! La nebunie! El asta Iubește cel mai mult la firea omenească! Omul disperat! Nu lua decizia la disperare nici la nervi! Acolo se dau cele mai greșite alergi și loate cele mai greșite deicizi în viața unui om care și-l poate lua, la disperare, nebunie, nervi nu lua Niciodată decizi, alegeri!