| LarisaMaria a întrebat:

Am nevoie de citate despre mama. Va rog frumos [-o

Răspuns Câştigător
| Izzaabellaa a răspuns:

Mama este comoara dumnezeiasca, o comoara pe care nici un om n-ar indraznii s-o targuiasca. ~Helen Hunt Jackson

Mama este mult prea inteligenta pentru a intelege ceva ce nu-i convine. ~Anne Morrow Lindbergh

Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in inimile copiilor. ~William Makepeace Thackeray

Mamele au o varsta unica; nu exista mame tinere, mame batrane, mame frumoase sau urate: exista doar mame. ~Silvio Pellico

Mamele sunt mai atasate de copii decat tatii pentru ca sunt mai sigure ca sunt ai lor ~ Aristotel

Mana care misca leaganul este mana care conduce lumea. ~William Ross Wallace

Materninatea are un efect foarte spiritual, totul este redus la esential. ~Meryl Streep

Munca oamenilor se masoara cu ziua dar munca unei mame nu se sfarseste niciodata. ~Anonim

Nimic nu se compara cu-mbratisarea unei mame. ~Adabella Radici

Nu e usor sa fi mama. Daca ar fi usor, ar face-o si tatii. ~The Golden Girls TV show

O mama isi poate tine doar o vreme copilul de mana, dar de inima nu-i da drumul pana la sfarsitul vietii. ~Anonim

O mama buna face cat toti dascalii. ~George Herbert

O mama buna valoreaza cat o duzina de popi ~proverb spaniol

O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~Cardinal Mermillod

O mama este sublima tocmai prin ceea ce o apropie de o fiinta necuvantatoare. ~ Victor Hugo

O mama se naste odata cu copilul ei. ~Rajneesh

O suta de barbati pot ridica o cladire, dar e nevoie de o singura mama pentru a face o casa. ~William Makepeace Thackeray

Oare cat de mult ajungem sa platim noi mamele pentru gloria maternitatii? ~Isadora Duncan

Om mare nu-nseamna nimic pentru o mama. Copilul ei va fi copilul ei pentru totdeauna. Mai inalt, mai invarsta, dar mai mare ce inseamna? Pentru inima ei nu inseamna nimic. ~Toni Morrison

Orice gandac e un fluture in ochii mamei sale. ~ proverb

Poate ca pe nimeni nu chinuim atat de mult ca pe propria noastra mama; poate ca pentru nici o dragoste nu sacrificam atat de putin: atat de siguri suntem ca ne-a fost data pentru totdeauna si ca intotdeauna ne va ierta. ~Jacinto Benavente

Profesorul lumineaza capul cu stiinta, mama incalzeste inima cu dragostea sa.

Se pare ca e necesar pentru o femeie sa fie mama, pentru a fi venerabila. ~Victor Hugo

Singurele mame pe care le poti uita de Ziua Mamei fara sa apara probleme sunt mamele bune. ~Mignon McLaughlin

Stiu cum sa fac orice, sunt o mama. ~Rosanne Barr

Tine minte cum mama ta a fost o viata scoica pentru margaritarul fiintei tale; fara sa aiba avutii, ea iti pregatise mancarea; si te-a crescut cu sangele inimii, din pantece ti-a facut loc pe bratele ei; neprihanitul lapte de la pieptul ei l-ai supt. ~Anonim

Toate femeile devin ca mamele lor, asta este tragedia lor. Nici un barbat nu poate devenii asa ceva, asta este tragedia lui... ~Oscar Wilde

Totul este efemer in aceasta lume nesigura, totul exceptand dragostea unei mame ~James Joyce

Un copil intrebat unde-i este casa va raspunde intotdeauna - la mama ~Keith L. Brooks

Unele mame rasfata altele cicalesc dar dragostea este aceeasi si cele mai multe le fac pe-amandoua cu aceeasi dragoste ~Pearl S. Buck

Mamele au o vârsta unica; nu exista mame tinere, mame batrâne, mame frumoase sau urâte: exista doar mame.
Trimite unui prieten
Citeste mai multe:
- citate de Alba de Cespedes

Oh! Iubirea de mamă! Iubire ce niciodată nu se uită! Pâine minunată, ce Dumnezeu o împarte tuturor şi o înmulţeşte! Hrană de care toţi au parte în casa părintească! Pâine din care toţi au partea lor şi toţi o au întreagă – oricâţi copii ar avea o mamă.

Inima de mamă e singurul loc din lume unde vă puteţi refugia, chiar când părul vă e cărunt. Ferice de aceia cărora le mai trăieşte mama.
Ruga mamei apără de orice primejdie, pe apă şi pe uscat.
Multe minuni sunt în univers, dar capodopera creaţiunii e tot inima unei mame.
O mamă bună preţuieşte cât o sută de învăţători.
Dacă totdeauna am unit slăvirea ştiinţei cu slăvirea patriei, o datoresc sentimentelor sădite de tine, scumpă mamă.
Ah! Mamă tu! Ce slabă eşti!
N-ai glas de vifor să jeleşti,
N-ai mâini de fier, ca fier să frângi,
N-ai mări de lacrimi, mări să plângi,
Nu eşti de foc, la piept să-l strângi,
Să-l încălzeşti!
O mamă, dulce mamă, din negura de vremi
Pe freamătul de frunze la tine tu mă chemi;
Deasupra criptei negre a sfântului mormânt
Se scutură salcâmii de toamnă şi de vânt,
Se bat încet din ramuri, îngână glasul tău….
Mereu se vor tot bate, tu vei dormi mereu.
Mamele au o vârsta unica; nu exista mame tinere, mame batrâne, mame frumoase sau urâte: exista doar mame.
O mamă nu este o persoană pe care să te sprijini, ci o persoană care face sprijinul nenecesar.
Mama este începutul tuturor începuturilor.
Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele şi în inimile copilaşilor.
Mama este banca la care ne depunem toate rănile şi toate grijile.
Mama este numai vasul care poartă copilul până în ceasul naşterii lui şi munca ei este uşoară.
Mamele sunt îngeri transferaţi din rai pe pământ.

Nu-i nimic mai gingas si nu-i nimic mai tare, decat dragostea de mama."

"Dupa ideea mea, nici scoala si nici profesorul nu pot face cu cele mai bune metode, in junia copilului, ceea ce poate face mama cu dragostea materna."

"Profesorul lumineaza capul cu stiinta, mama incalzeste inima cu dragostea sa."

"Cresterea si fericirea neamului omenesc sta pe bratele mamelor."

"Nu-i sfanta mai blajina intre sfinte, ca mama ce ne leagana pe brate si atatea adevaruri ne invata."

"Mama inalta sau ingenuncheaza natiunea, caci sufletul fiilor il da mama."

"Nu trece nimic peste iubirea de mama."

"Avem o singura mama si o singura viata. Nu astepta pana maine sa-i spui mamei ca o iubesti!"

"Pentru lume esti o persoana oarecare, dar pentru o singura persoana poti sa reprezinti lumea."

"Tot ceea ce sunt sau sper sa ajung, datorez ingerului meu, mama."

"Dumnezeu nu a putut fi peste tot, drept pentru care a creat mamele!"

"Dintre toate drepturile femeilor, cel mai mare este dreptul de mama."

"Inima mamei este un abis la fundul caruia vei gasi tot timpul iertare."

"Cel mai important lucru pe care il poate face un tata pentru copiii sai este sa le iubeasca mama."

"Inima mamei este scoala copilului."

"Frumusetea paleste; iubirea se stinge, frunzele prieteniei cad; Secretul mamei este sa la supravietuiasca tuturor."
http://www.citatecelebre.eu/ro/citate/autori/edward-a-murphy/mama poti sa inrtrii si aici ca nu ma lasa sa le copyy

http://www.citatecelebre.eu/ro/citate/autori/edward-a-murphy/mama

sper ca ti-au fost de folos XoXo
Mama, ideal de femeie, fermecător şi venerat.

4 răspunsuri:
| LarisaMaria explică:

Multumesc mult geox miai fost de mare ajutorwinking

| LarisaMaria explică:

Scuze Raluca, dar deja am dat funda. O sa trec pe la tine si vad eu cum ma revansez happy

| Raluca_5813 a răspuns:

1.Nu cartile cresc oameni, ci mamele!
2.Mamele au o varsta unica: nu exista mame tinere, mame batrane, mame frumoase sau mame urate. Exista doar mame.:X
3. O mamă bună preţuieşte cât o sută de învăţători.
4.Multe minuni sunt în univers, dar capodopera creaţiunii e tot inima unei mame.
5.Ruga mamei apără de orice primejdie, pe apă şi pe uscat.
6.Inima de mamă e singurul loc din lume unde vă puteţi refugia, chiar când părul vă e cărunt. Ferice de aceia cărora le mai trăieşte mama.
7.Inima unei mame este un adânc, în fundul căruia se găseşte totdeauna iertare.
8.Pentru mame nu există spaţiu: o adevărată mamă presimte şi-şi vede copilul de la un pol al pământului la altul.
ragostea de mamă e cel mai puternic şi cel mai statornic sentiment al femeii.
9.Profesorii buni fac şcolari buni; numai mamele bune fac oameni buni.
Ce puternică e iubirea de mamă! Chiar dacă vede răutate din partea copiilor ei, ea îndură cu resemnare, dar nu-i poate duşmăni şi urî.

Sper ca te-am ajutat! :*
Fundita?big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama e fiinta care ne-a dat viata sa cunoastem totul in lume