| utilizatoranonim6 a întrebat:

Am nevoie de sfaturi pertinente, venite din partea unor oameni maturi!
Am 16 ani, iar prietenul meu 19. Suntem impreuna de o jumatate de an, insa vorbim zilnic de un an si jumatate. Mi-a luat un an sa ma conving de ce fel de baiat este si daca merita o sansa. In tot timpul acesta mi-a dovedit ca este un baiat matur, demn de increderea mea, ca ma iubeste si ca nu mi-ar face niciodata rau. Mi-a spus ca isi doreste sa fie impreuna cu mine, adica isi doreste ca relatia noastra sa treaca la un alt stadiu. Mi-a mai spus si ca nu vrea sa se intample cu alta fata, ci doar cu mine; ca nu este disperat, ci ca ma doreste pe mine. Aseara am avut o discutie pe tema asta si amandoi ne simtit foarte rau pentru ca nu putem gasi o solutie. Eu i-am spus ca nu sunt pregatita, ca or sa treaca mai multi ani pana cand o sa fie momentul potrivit. Mereu am visat ca primul sa fie viitorul sot, deci mai intai trebuie sa ma conving ca o sa ramanem impreuna. Doar ca asta ar inseamna ca el sa astepte ani buni, pana cand eu voi termina facultatea. Nu se pune problema ca noi sa ne despartit, deoarece ne iubim foarte mult. Doar ca nu gasim o solutie potrivita, astfel incat sa nu mai avem discutii de genul asta.
Poate cineva sa imi dea un sfat?

1 răspuns:
| CloseToYou a răspuns:

Poate nu sunt,, matura" asa cum zici tu (am 15 ani), dar pot si eu sa-mi spun parerea...happyDiferenta dintre voi nu este mare, dar el deja la 19 ani are alta viziune asupra vietii.Nu se pune problema maturitatii, asta difera de la o persoana la alta.Dar daca tu nu te simti pregatita pentru pasul asta nu ar trebui sa-l faci.Inceperea vietii sexuale reprezinta poate cel mai important lucru din viata unei fete,si consider ca ar trebui sa fie,, magic", sa fi convinsa ca el e cel pe care il iubesti si te iubeste.Nu poti sa ai nicio garantie ca veti ramane impreuna pentru totdeauna. Daca te iubeste o sa te inteleaga si o sa te astepte. Daca nu face asta, ar trebui sa fi fericita fiindca alegerea ta a fost cea corecta.Solutie de mijloc nu prea ar fi,ori te asteapta pana esti pregatita, ori ma rog, alegi in favoarea lui...