| DragutzzzaaTa a întrebat:

Am nevoie de un sfat. In curand o sa trebuiasca sa optez pentru alegerea liceului si profilului. Sunt in clasa a 8a. Liceul l-am ales, iar la profil nu m-am hotarat dintre mate-info si stiinte ale naturii. Mate-info ar fi cel mai bun profil din liceu, la care toti se inghesoaie, as invata mai bine acolo, a dat si baiatul pe care il plac tot la mate-info(el cu 3 ani mai mare, dar mi-ar da niste ponturi), singura chestie ar fi ca dau acolo niste persoane cu care nu ma inteleg deloc, ne certam mereu si n-as vrea sa le am prin preajma. mi-ar prinde intr-un fel mai bine stiinte ale naturii pentru ca as vrea sa dau mai departe spre farmacie(desi parintii spun ca in ziua de azi nu mai conteaza asa de mult profilul). oricum, am medie suficient de mare ca sa intru la ce vreau, imi plac la fel de mult ambele profiluri. Ce sa fac? Mai sunt cateva zile si nu ma pot decide.
Multumesc anticipat. Scuzati ca m-am lungit atata, dar de asta depinde intr'un fel viitorul meu.

3 răspunsuri:
| Roxyssful a răspuns:

Scumpa eu zic sa alegi profilul pe care til doresti tu, unde crezi ca faci fata si unde ti-ar place. Gandeste-te bine e in joc viitorul tau...

| BMA a răspuns:

Viitorul tau nu trebuie influentat de persoanele cu care nu te intelegi, ignora-le.du-te la mate infowinking conteaza profilul.mate info e profil real, singurul, te ajuta cand o sa te angajezi sau la facultatewinking

| Mihai_Vlad_1998 a răspuns:

Daca vrei sa dai la facultate spre farmacie, chiar daca parintii tai zic ca nu conteaza profilul atunci alege stiinte ale naturii.Este singurul profil care obteaza mai departe spre tot ce e legat de medicina.Eu de mic am vrut sa devin"doctor de animale" cum ziceam cand eram mic.In timp cred ca am vrut sa devin aproape toate meseriiile posibile de pe lume.Dar tot la dorinta mea de suflet am ajuns. Locuind la tara sunt inconjurat de animale, si mereu trebuie sa am grija de ele si stiu deja multe despre ele fata de unul de la oras care vrea sa daie la medicina veterinara.Tu trebuie sa te asculti doar pe tine nu pe alt cineva ca nu e viitorul lui ci al tau.O meserie poate sa fie cat de grea daca o faci din suflet si cu placere va fi usor si va iesi foarte bine.Si daca dai la stiinte ale naturii poti urma ce facultate vrei fiind un profil foarte complex, adica te invata cate un pic din toate in schimb celelalte profiluri in clasa 11 scot unele ore pe care nu se bazeaza de exemplu mate info :se bazeaza pe mate iar din a 11 se baga mai multa mate si se scoate biologia,in schimb la stiinte ale naturii se adauga cate o ora sau doua la materiile principale:biologie, chimie, fizica si se scade cate o ora la cele mai putin principale, romana, mate etc. Oricum eu nu am nici un regeret ca am dat la acest profil fiindca stiu care mie scopu in viata si ceea ce imi doresc si nu ma las influentat de nimeni nici de parintii fiindca ei la timpu lor siau ales viitorul acum e randul meu si te rog frumos sa ma lasi sa mi-l aleg si eu pe-al meu.Eu asa le zic.Succes.