| 德尼莎 a întrebat:

Am nevoie de un sfat sau o parere de la voi. Este cam lunga povestea dar am sa incerc sa nu o lungesc atat de mult. Deci, am niste prietene dintre care cu 3 ma stiu de 4 ani iar cu una ma stiu de 7 ani. La inceput a fost totul bine si frumos, dupa au aparut niste certuri mari apoi ne-am impacat, vreo 2-3 luni ne-am inteles dupa iar ne-am certat si ne-am separat. Una a plecat in Austria iar dupa am ramas 2 cu 2. Acum iesim iar una cu cealalta dar suntem distante chiar daca nu pare nu mai discutam toate 4 deschis una cu cealalta eu cu fata asta cu care stau cel mai mult am inceput sa iesim cu altcineva iar celelalte 2 la fel. Cand ne vedem daca fata asta "x" ca sa i spun asa (nu dau nume) nu este cu mine si ies cu "a" si b" astea 2 o barfesc pe ea si o fac c***a si p******a iar pe la fata "aa prietena mea ce mai faci hai pe afara" bla bla bla. Ira mie nu imi convine fazele astea iar daca spun ceva imi sar toti in cam *nu numai cele 2* "ca ce, dc i iei aparearea,: si chestii din astea.
Intr-adevar "x" avea momente cand nu imi era o asa buna prietena dar si multe alte momente cand doar ea era langa mine si ma asculta si imi dadea sfaturi. Nu stiu ce sa fac pentru ca tin la toate 3 si nu ma pot debarasa de nici una dintre ele. Dar nici ele stiu ca nu fac bine pentru ca pana acuma ziceau ce tin la ea si una si alta, iar asta m-a pus pe ganduri ca cine stie ce vorbesc ele de mine desi ele spun ca nu au absolut nimic cu mine.
Prietenei mele nu i-am zis inca ce au zis cele 2 despre ea, si nici nu stiu daca i pot spune adica mi-e mi-e greu sa aud toate astea, dar ei?! stiind ca suntem prietene de atata timp iar acum se aude la bloc una si alta despre ea, si chiar nu este genul acela de persoana, dar pana la urma prietenii se accepta si cu defecte nu? sad Va rog spuneti-mi ce sa fac? cum pot sa rezolv problema asta? sau macar, dati-mi un sfat crying

1 răspuns:
| cristimihailov a răspuns:

Le spui clar la fiecare in parte ca nu te bagi in nici un scandal dintre ele.

Pentru ca nu ai cum sa tii partea nici uneia, deoarece le indragesti pe toate la fel.

Si ca ele sunt pentru tine, precum aripile pentru pasare. Ambele sunt importante, chiar daca sunt destul de diferite si totusi asemanatoare in acelasi timp.

Odata ce te-ai pozitionat in fata fiecarei persoane, evita sa mai vorbesti de rau si sa nu permiti sa se vorbeasca de rau despre nici una.

Oricum ar fi, grupul se va despartii relativ curand (ma gandesc la maxim cativa ani).