Ți-l îmbogățești prin CUVINTE : )
Cât mai multe. Și cele mai multe, le întâlnești în cărți și nu în cărțile de joc. Știu că e nașpa să faci chestii care nu îți plac, dar de multe ori, multe din ele, sunt de foarte mare ajutor.
Pentru asta trebuie să crești mai mare. Ca să înțelegi. Că poate acum mă înjuri. : ) Dar e ok.
E foarte greu să cânți la un instrument muzical, da : ) Dar nu imposibil. Atât timp cât te dăruiești cu tot sufletul tău și investești timp, se poate.
Nici n-ai să îți dai seama când trece timpul, la cât ai de studiat la o chitară.
Dacă nu vrei să spargi prea mulți bani, să știi că poți găsi și chitari acustice la vreo 200-300 de lei. Nu sunt cine știe ce, dar să știi că pentru început, îți poți face treaba foarte bine pe ele. Dacă te bazezi că te vei duce mai departe cu învățatul chitării, atunci i-ați una bună din start, dar dacă nici tu nu ești sigură și totuși vrei să faci o încercare, eu aș spune să iei ceva mai ieftin. Când vei ști cu adevărat ce vrei, sunt ferm convinsă că vei ști și ce chitară să îți iei.
Dacă nu ai niciun fel de experiență "muzicală", e cam greluț. Pentru că îți trebuie voce, îți trebuie ureche muzicală, îți trebuie și o oarecare cultură muzicală (și manele sar din schemă, pentru că alea te duc la râpă). Întrunind chestiile astea, cântatul la chitară va fi un pic mai ușor.
Dar să știi că fără exercițiu, nu se poate. Și să știi că și doare : ) Dar să mai știi și că merită, dacă asta simți cu adevărat să faci. Chitara îți poate fi o prietenă foarte bună și când ești veselă și când ești tristă.
Ai putea într-o zi să înveți să compui. Și tot ce vei compune, va fi doar al tău. Va fi sufletul tău, transpus în sunet.
Dacă vei vrea și piese cu textele tale, atunci va trebui să urmezi și punctul numărul unu, adică să citești : )
Și ca să poți să te descurci frumos și lejer cu rimele, trebuie să citești foarte multă poezie.
Nu fugi de munca pe care o faci pentru sufletul tău. E singura muncă în care meriți să te dedici sută la sută. Nimic de pe lumea asta nu are grad de comparație, când vine vorba de așa ceva, orice ți-ar spune ceilalți.
Asta nu înseamnă că locul tău de muncă obișnuit (pe care îl ai sau îl vei avea) trebuie să fie făcut de mântuială. Dacă îl faci în dorul lelii, vei fi plătită tot la fel. Adică extrem de prost. Vezi și tu ce iese. Curaj : )
Am 16 ani. sunt suficient de mare
Desigur. Nu ești prima persoană care crede la șaișpe ani că le știe pe toate. E perfect în regulă : ) vezi tu peste zece ani.
''Pentru asta trebuie să crești mai mare. Ca să înțelegi. Că poate acum mă înjuri. : ) Dar e ok. '' Ma refeream strict la fraza asta, imi pare rau daca ai inteles gresit.
Dacă înțelegeam greșit:
- ai fi aflat.
Știu să mă exprim foarte bine, mai ales dacă nu îmi convine ceva : )
Să știi că ești de admirat că scrii cu inițiale la început de propoziții. Mai răruț. Bravo!
1.vocabularul ti-l imbogatesti citind.
2.nu este foarte greu, atata timp cat exersezi mereu.
3.nu este foarte scumpa, intre 500 si 1000 de lei
Pai...Vocaularul ti-l imbogatesti citind.Ca sa inveti sa canti la chitara trebuie sa stii pe ce corzi sa tii cu degetele sa faci note.Nu e nici greu dar nici usor. Poti sa faci un curs de chitara.O chitara acustica buna costa cateva sute de lei noi, incepand de la 4 sute. FUNDA?
Vocabularul ti-l imbogatesti citind, iar daca nu sti cuvinte uite-te pe dictionar. Nu e nici usor, dar nici greu sa canti la chitara.Trebuie sa inveti cum sa tii degetele sa faci notele corecte. Poti face un curs de chitara ca sa iti fie mai usor.O chitara acustica buna costa cateva sute de lei noi, incepand de la 4 sute de lei.
Diorrus întreabă: