1.
2.Perioada este afisata in stanga tabelului. Ai de sus in notate " randurile", eh alea sunt perioadele.
3.grupa este la fel doar ca pe verticala le ai notate cu I(A-prinicipala), II(A), III (A) etc.
4.atomul are : a) nnvelis electronic - contine electronii
b) nucleu - contine protoni si neutroni
5.Nr Z este nr atomic, adica numarul de protoni din nucleu.
6.Număr de masă A: suma numărului de protoni şi neutroni din nucleu. AC ( nr de masa al carbonului) = 12
7.am impresia ca vroiai sa zici numarul de neutroni, ca cel al protonilor il aflii din Z, daca e asa atunci nr N ( neutroni)=A-Z
8.Este o reactie de descompunere ( la 10 nu mai stiu )
Sper ca te-am ajutat.
1.Proprietatile fizice si chimice ale elementelor se repeta periodic în functie de masele lor atomice"
2.Perioada este afisata in stanga tabelului. Ai de sus in notate " randurile", eh alea sunt perioadele.
3.grupa este la fel doar ca pe verticala le ai notate cu I(A-prinicipala), II(A), III (A) etc.
4.atomul are : a) nnvelis electronic - contine electronii
b) nucleu - contine protoni si neutroni
5.Nr Z este nr atomic, adica numarul de protoni din nucleu.
6.Număr de masă A: suma numărului de protoni şi neutroni din nucleu. AC ( nr de masa al carbonului) = 12
7.am impresia ca vroiai sa zici numarul de neutroni, ca cel al protonilor il aflii din Z, daca e asa atunci nr N ( neutroni)=A-Z
8.Este o reactie de descompunere ( la 10 nu mai stiu )
Sper ca te-am ajutat.
Legea periodicitatii: "Proprietatile fizice si chimice ale elementelor se repeta periodic în functie de masele lor atomice"
DooM întreabă: