| IdCd a întrebat:

Am o colegă de clasă. Recent, ea nu mai vrea să mai vorbească cu nimeni, ignoră aproape orice mesaj. Se comportă așa din mai multe lucruri. Părinții ei nu prea îi dau atenție și sunt cam severi cu ea. În plus a mai avut probleme cu ultima ei relație. Ea este destul de emoțională de felul ei, trebuie să fii blând. La școală mai avea uneori niște episoade unde plângea, la fel și acasă. Acum, toate lucrurile s-au adunat peste ea și s-a ajuns aici, închizându-se în ea însuși. Nu vreau să se ajungă mai departe, la altceva... Întrebarea mea este următoarea, în cazul acesta, eu ce pot să fac să o ajut?

6 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Poti vorbi cu diriginta, sa-i explici care e situatia, ca iti faci griji pentru ea. Apoi ar trebui ca aceasta sa vorbeasca cu colega si sa-i sugereze o vizita la psihologul scolii.E frumos ca vrei sa o ajuti, chiar daca nu sunteti prietene apropiate.Dar ia in considerare si ca ajutorul il poti oferi cuiva doar care e deschis si il primeste/accepta.

| IdCd explică (pentru dullcat):

Menționez că sunt băiat. Mă împinge de asemenea de la spate și niște sentimente. Vreau să zic că ea nu prea dă de înțeles că ar vrea să primească ajutor de la nimeni. S-a închis în ea și suferă singură. Aș vrea să fac ceva să se deschidă, sau să uite de probleme

| sammie a răspuns:

Bună! O poți susține în alegeri, îi poți da sfaturi, poți fi alături de ea în momentele grele și o poți ajuta când are nevoie.

| IdCd explică (pentru sammie):

Înțeleg ce vrei să zici prin răspunsul tău, dar ea este închisă și nu vrea să asculte.

| dullcat a răspuns (pentru IdCd):

Ok. Ramane valabil ce am scris mai sus. Apoi, cred ca depinde de tine daca vrei sa ii castigi increderea, sa ii arati ca iti pasa prin incapatanare.Adica sa stai cu ea chiar daca nu vrea pe nimeni si te goneste, sau sa o astepti cand stii ca merge undeva. Poate functiona sau poate fi un dezastru in care pari creepy af.laughing E un risc pe care trebuie sa ti-l asumi.Sau daca nu, marturiseste-i pur si simplu ca iti place de ea (desi e discutabil ce consecinte vor fi mai departe).

| IdCd explică (pentru dullcat):

Probabil sună caraghios întrebarea mea, dar cum aș putea să îi câștig încrederea în acest moment?