Am avut un coleg in aceeasi situatie, profesorul de religie este obligat sa-ti primeasca notele, ti le trece in catalog, chiar daca nu te-a examinat el insusi. Daca nu participi la orele de curs o sa te alegi cu absente, profesorul are acest drept, indiferent daca esti ateu sau nu. Oricum, depinde de profesor, daca vorbesti cu el s-ar putea sa nu te puna absent.
La mine la liceu se face asta. Chiar profu' ne-a zis la inceputul anului ca se poate depunde o cerere la scoala in sensul acesta. Din pacate ai mei nu m-au luat in serios cu treaba asta si cred ca e doar o chestie trecatoare, desi sunt asa de 3 ani, si acum sunt nevoita sa fac orele de religie si sa ascult toate aberatiile alea.
In fine, ideea este ca se poate face asta printr-o cerere.
Am doi colegi in clasa care pleaca cand vine ora de religie (adica o fata mai ramana la scoala dar nu este atenta la ora de religie ). Diriginta le-a spus sa dea profesorului de religie o chestie de la secta lor. Poate poti si tu sa faci asa.
Am specificat nu ma refer la alta religie! sa sustii ca esti ateu si punct. Nu esti de nici o religie, hello ateii se duc la biserica? ce note? Sa nu aiba nici o nota nimica, poate sa nu si incheie mediile?
Din cate stiu eu religia nu e materie facultativa, deci ar putea sa nu-ti incheie media si sa ramai repetent. Daca la ora de religie doar asculti baliverne, nu e mare problema. Cat am fost eu la liceu, timp de 4 ani am fost obligat sa ma intorc spre icoana si sa spun rugaciuni la inceputul si la sfarsitul orei. Daca parintii mei erau atei putea sa iasa mare scandal din chestia asta. Mi s-a incalcat un drept constitutional.
Eu am doua colege catolice si lipsesc de la ora de religie si nu primesc absent.
Se poate, eu nu particip la orele de religie. Insa am facut la inceputul anului scolar o cerere in acest sens. Acum nu cred ca mai poti sa te retragi.