Si eu faceam la fel la inceput. Le ascundeam notele, dar dupa era ceva mai rau, pentru ca aflau la sedinta. SI dupa trebuia sa stau si sa ascult morala obisnuita. Apoi am inceput sa ii spun numai mamei(e mai indulgenta). Multe note proaste nu aveam, dar n-a fiecare mia are o mica scapare. Abia acum ma aflat duap vreo 3 ani, ca n-are nimic daca le spun la ambii parinti. Am luat si eu o nota mica acum la inceput de liceu si ii zisesem doar mamei, pana la urma a aflat si tatal, dar nu s-a suparat cum ma asteptam, ci pur si simplu mi-a zis sa ma pun si sa invat ca sa imi repar media. Deci sfatul meu mai bine le spui tu, decat sa auda de la altii, pentru ca asa nu o sa se supere asa tare. Bine acum depidne si de ce parinti ai.
Cel mai bine este sa le spui adevaru`! sa nu ii mintzi niciodata. oricum ei vor afla notele, fie ca vrei fie ca nu! vor merge la sedintza vor auzi vorbe, sau chiar vor suna dirgu`/diriga fara sa stii tu! Poate tu esti sigur pe tine si zici "nu are cum sa suna ca ei nu au sunat niciodata " Nikiodata nu spune niciodata, nu sti ce li se nazare.
mai bine fi sicner si le spui ca iti vei corecta aceste note "oribile"
Minciuna are picioare scurete deci inca mai ai timp sa le spui de note pana se gata sementrul.
Cand vor vedea media de la sf semestrului te vor intreba" cei cu media asta? tu ne-ai psus ca nu ai note rele?" tu nu vei sti ce sa le raspunzi ...deki vor afla ca MINTZI! si nu vrei sa fi pedepsit in vacanta(chiar daca ii scurta )
Oriq nu au ce sa iti faca, te cearta un pic si asta e, data viitoare ai mai multe grija ce faci la scoala, si nu mai amana ca nu o sa se lase bine
bafta :*
[ anunta-ne si pe noi daca le-ai spus [sa te vedem] ]
Nu le ascunde notele de la scoala, pentru ca mereu intr-un final se afla (de la profesori, de la alti colegi)... plus ca daca ascunzi mult, parintii tai o sa intre la suspiciuni si poate vor lua legatura cu dirigintele si atunci va fi mai rau.
Ca sa scapi mai usor, poti sa inventezi mici scuze (ca ai avut un subiect greu, ca nu ti-a ajuns timpul etc.) si asa scapi mai ieftin... o sa vezi ca dupa ceva timp te obisnuiesti sa spui adevarul si o sa-ti fie de mare ajutor!
Nu este bine sa minti, la inceput e in favoarea ta dar dupa aceea vor exista consecinte. Cred ca ar trebui sa infrunti adevarul si sa le spui parintilor tai, ei vor intelege mai bine daca notele vor veni din gura ta si nu din a profesorilor la sedinte. Asa eviti ca ei sa fie dezamagiti de tine din cauza minciunilor. Pana la urma nimeni nu e perfect, si daca nu te ai bine cu unele materii, asta e, nu poti sa le stii pe toate, doar incearca sa iti dai mai multa silinta si totul va fi bine. Nu e greu, ai sa vezi. Succes!
ale0409 întreabă: