| MarijuanaFanNr1 a întrebat:

Am o intrebare stiu ca sunt a 7 dar ma intereseaza viitorul meu vreau sa stiu unde e scola de fortele speciale sau militara si ce e acolo cum e cum trebuie sa te comporti etc si ce criteri iti trebuie riscurile nu ma intereseaja si app ce meseri din astea grele mai stiti adica periculoase?

Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Intai trebuie sa intri in politie, apoi te afirmi, aplici catre un serviciu sau departament care te intereseaza. Bineinteles,trebuie sa ai experienta, sa fii apt fizic si psihic. Cei mai buni politisti ai nostri intra in SIAS, pentru asta trebuie sa treca de cele mai grele teste psihologice si fizice posibile. In cazul in care nu vrei sa ramai la misiuni de capturare a infractorilor deosebit de periculosi, poti sa mergi in Legiunea Straina, trupele speciale franceze, dar ca sa intri acolo trebuie sa fii mai apt fizic chiar decat pentru DGA, DGIPI SPIR sau SIAS. Conditii:Trebuie sa fii apt psihic in primul rand, atunci cand spargi usa si in fata iti apare o persoana, trebuie sa hotarasti daca tragi sau nu. Eu de exemplu as trage, indiferent cine e. happy Trebuie sa stii sa tragi cu arma foarte bine, sa fii bun sportiv, sa executi ordinele exact, dar sa gandesti singur. Deci, multa bafta! Poti gasi discutii interesante pe politisti.ro.

| MarijuanaFanNr1 explică (pentru valentingb):

Mersi imi place mult soldati si din astea si mi-as dori si eu sami servesc patria si tara riscandumi viata

| valentingb a răspuns (pentru MarijuanaFanNr1):

Ai tot respectul pentru asta. Nu uita ca trebuie sa treci examene grele la limba romana si matematica, si daca vrei sa avansezi in rang iti trebuie cel putin doua limbi straine pe care sa le stii bine. Din cate vad mai ai de munca in privinta limbii romane,dar nu-i nimic, citeste cateva carti. Uite unele carti care sigur or sa iti placa, le gasesti la biblioteci sau anticariate. Shogun, de James Clavell, legat de cartea asta, poti citi si Codul Bushido, e perfect pentru idealurile tale, Doi frati de A. Volcov, Acvila si capul de lup, e scrisa de un roman, am uitat numele lui. In toate e vorba de razboi si de oameni mari din istorie, care au facut diferenta, respectand un ideal. Bafta!

| MarijuanaFanNr1 explică (pentru valentingb):

Multumesc

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| ROCK30STM a răspuns:

Tu vorbesti despre licul militar, pai in primul rand multi pica la proba sportiva, ianfara de examene si aceasta proba, vei mai da testari pshihologice, si inca doua evaluari (gen examen) la matematica si limba romana, baietii care vor sa dea acolo trebuie sa aiba in general media peste 8, 30 iar fetele peste 9, 20 apoi se vor face mediile media normala din mediile din cei 4 ani plus examenele, si examenele pe care le dai acolo. anul acesta din cate am inteles sunt 60 de locuri pentru baieti si 20 de locuri pentru fete. P.S Sunt doar 3 liceie de genul asta in toata tara si stiu sigur ca unu dintre ele se afla la Campu Lung, in ori ce caz o sa vina un reperezentatnt la voi in clasa a8-a si o sa va explice mai multe.