Mama ei a invatat o lectie grea de viata si ii e teama pentru fiica ei. In acelasi timp, are si pretentii exagerate nefiind in stare sa aprecieze echilibrul fragil al fiicei. Stii cum e, cei mai inversunati antifumatori sunt fostii fumatori. Cand au aflat ai mei ca fumam, taica-miu era total impotriva si nu a vrut niciodata sa fumez langa el. Si el fuma 2-3 pachete pe zi, cand ii mai furam si eu din tigari chiar mai sarea de 3. Acum nu mai e si inteleg de ce a facut asa, desi nu imi placeau deloc interdictiile si credeam ca e ipocrit.
E o mare prostie sa-si judece mama pentru ca n-a fost in pielea ei, dar poate intr-o zi va simti gustul amar pe care poate sa ti-l dea un copil care te judeca. Chiar daca mamei ii lipseste aptitudinea comunicarii si are, ca orice om, lipsuri, ea a nascut-o si a crescut-o asa cum e acum, si poate face un pas inainte in a se apropia de maica-sa. Si s-o judece cand o fi de varsta ei, nu acum cand vrea sa isi incerce puterile si s-ar putea sa dea cu capul de prag.
Pai daca omitem ca maicasa o va distruge psihic in ritmul asta egoist, si ca femeile usuratice au mai mare succes si usor, ii poti spune ca nu trebuie sa traiasca in umbra ei, trebuie sa acumuleze cat mai multe informatii pana va fi pe picioarele ei, independentă.
Mama ei încearcă să o ferească de răul prin care a trecut. Cu atât mai mult respect trebuie să îi poarte pentru că nu multe persoane reuşesc să iasă din acea mocirlă.