| dada a întrebat:

Am o problema. am o smecherie de fratior, o pacoste pot sa spun.( are 14 ani iar eu 16 jum )

sunt nevoita sa impart camera cu el, spre ghinionul meu, iar eu cand sunt plecata imi cotrobaie in toate lucrurile si cred ca nu exista lucru de care el sa nu stie...

i-am sp mamei ca ma enerveaza ca imi tot umbla prin lucruri, ca imi stie toate perechile de chiloti si sutiene straight face. mama ia sp sa se termine. in fine. m-am dus in camera si mi-a sp daca eu cred ca este chior. ca mi-a vazut prezervative ascunse la mine in birou si ca poate sa ii sp mamei oricand ce fac eu si ca de ce lui de la un timp ii ascund totul.

inainte cu el vorbeam cel mai mult. la el ma duceam cand aveam o problema. dar de la un timp m-am mai racit de el...

ce sa fac sa nu-i spuna mamei? pentru ca nu stiu cum ar reactiona daca ar afla ca mi-am inceput viata sexuala si ei nu ii sp nimic...

Răspuns Câştigător
| AldanaBlue a răspuns:

Fratele tau nu ii va spune deocamdata nimic mamei tale pentru ca e mai usor sa te santajeze pe tine. Daca ii spune, nu te mai are cu nimic la mana. Dar e bine sa te pregatesti pentru orice varianta.
Parerea mea e ca ar trebui sa ii spui tu mamei tale adevarul. In cazul in care afla de la fratele tau se va supara si mai tare si o sa-si piarda increderea in tine.Si daca pe moment se va supara avand in vedere varsta ta si faptul ca i-ai ascuns acest lucru, o sa-i treaca si vei avea o persoana langa tine care poate te va sfatui in privinta relatiilor sexuale, riscuri si boli. Ii poti explica ca ai o relatie buna, ca va iubiti mult, ca va protejati... tu stii cum e relatia ta si motivele pentru care ai decis sa intretii relatii sexuale.
In acelasi timp incearca sa te intelegi bine si cu fratele tau. Daca vei avea o relatie apropiata si cu el, poate nu va mai cotrobai printre lucruri si va intelege de buna voie ca orice om are nevoie de putina intimitate.
Totul depinde de tine si de modul in care alegi sa relationezi cu parintii si cu fratele tau.
Sa minti la nesfarsit nu e varianta, pe viitor nu te va mai crede nimeni atunci cand o sa spui adevarul.Asuma-ti raspunderea pentru ceea ce faci.

18 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Pai daca fratele tau este asa de rau, desi nu sunt de acord cu asemenea lucruri, as zice sa-l ameninti.big grin Ia uita-te la notele lui din carnet, la caietele lui, la teste, vezi daca are haine murdare ascuns, citeste-i mesajele, sau ce vorbeste pe mess si descopera-i niste lucruri cu care sa il ai la mana.Sau ii poti spune mamei tale ca ai inceput...si daca ii spui pe un ton calm si cu rabdare, cred ca te va intelege pana la urma.big grin

| Arthur a răspuns:

hee hee Fa in asa fel incat sa il ai si tu la mana cu ceva.

| Vizitiul a răspuns:

Iubesc basmele, iubesc pitipoancele, nu iubesc bauturasad

| Marii a răspuns:

Poti sa-i spui mamei ca ti-ai inceput viata sexuala, ca o data si-o data o sa afle, nu? Si poate atunci va afla intr-un mod mai putin placut, asa daca-i spui tu poate va fi mai bine.
Si incearca ca unele lucruri sa le ascunzi undeva, intr-un sertar cu cheie ceva. happy

| Zâmbărici a răspuns:

Eu zic sa te apropii mai mult de el ca voi vorbind orice inainte iti dai seama ca a observat ca v-ati distantat iar acum se razbunalaughing. Incearca sa vorbesti cu el cum vorbeai inainte ...Si alta data ai grija cu lucrurile tale:X

bafta

| St!L a răspuns:

Neaga tot in prezenta mamei! Nu te lasa santajata de el oricum asata e intimitatea ta nu are voie sa se bage in eaindiferent daca iti este frate.

| spyceygirl a răspuns:

Eu zic sa vorbesti cu el si sa ii spui:crezi ca mama nu m-ar certa daca arafla? tu im vrei binele sau ce? tu ma mai iubesti(ca fratem lol)? mai tii la mine? daca spune da i spui :si atunci? de ce ma ameninti cu asta? poate ca si tu ascunzi ceva, dar eu nu iti caut prin lkucruri.gandeste-te putin eu sunt fata, nu ar trebui sa ma cotrobai atat, este intimitatea mea.de ce crezi ca nu mai vb cu tine? degeaba nu. daca tu imi cauzi prin lucruri? de ce nu am intrebi pe tine? nu mai am incredere in tine...
ceva de genu spune-i...eu zic sa nu minti, minciuna are picioare scurte, pana la urma dacnu ai ai alta solutie spune-i mamei voastre.
p. s. daca il ameninti nu fac decatsa arati cat de copilaroasa esti, ca nu esti deloc mai matura decat elsi nu ii vei da un exemplu bun ca sora mai amre ce esti.

bafta!

| Corinne a răspuns:

Fa`i tema fratelui tau...asta e sad cauta ceva sa-l ai si tu la mana cu ceva ce stii ca`l va supara sau il va certa mama ta.Sau apropriete mai mult sufleteste de el. Explica`i ca nu are motiv sa-i spuna mamei tale pentru ca va avea si el nevoie in urmatorii ani de prezervative incearca sa fiti buni prieteni si sa revina la normal la fel cum era si inainte atat de buni prieteni incat ii vei imprumuta si lui nistre prezervative pentru o searawinking

Si alta data ai grija unde iti ascunzi lucrurile importante.happy

| Bia:X a răspuns:

Vorbeste cu mama ta si spune-i tot adevarul tu inainte ca ea sa afle de la fratele tau pentru ca daca tu si fratetu va certati mai rau el din nervi ar putea sa se scape si sai spuna mamei tale de asta si nu cred cai va placea. decizia e a ta... succeshappy

| dada explică:

Nu prea am cu ce straight face

| aniohetova a răspuns:

Pai dar de ce nu incerci sa te reimprietenesti cu el, adica daca el ti-a spus ca inainte erati mai apropiati si asa mai departea, de ce sa deveniti ca inainte. Nu cred ca ti-ar strica un prieten in plus, adica fiind baiat poti sa-i ceri niste sfaturi in legatura cu prietenul tau sau orice ai nevoie, s-ar simti mandru ca il apreciezi si ai incredere sa-i spui si nu cred ca te-ar mai ameninta ca te spune mamei tale. Gandeste-te un pic si realizeaza ca asa e. Poate ca el face asta doar pentru ai renuntat sa-i mai dai atentie si poate asta si vrea. Vorbeste cu el si deveniti cei mai buni fratiori si cei mai buni prieteni. Crede-ma ca si eu in momentele cand nu aveam la cine sa apelez, apelam la fratele meu mai mic, de 8 anisori si era atat de dragut pentru ca imi raspundea si ma ajuta, imi dadea opiniile lui, nu ca erau foarte importante, dar asta il facea pe el important si in ochii lui cresteam.Si daca stai sa te gandesti, fratele tau e cu mult mai mare si stie mai mult. Acum depinde si de tine. Succeshappy

| Anonim_5535 a răspuns:

As actionea in genul urmator...:
Mas dezgheta, as comunica din nou cu fratele meu!
Ias povesti totul lui(majoritatea)
Iar mamei i-as spune doar daca as deveni obsedat...
Asta mi-am imaginat am 12 ani sper sa nu castig laughing

| xuanbou a răspuns:

Trebuia sa te gandesti inainte big grin. e o responsabilitate si asta... ia-ti inima-n dinti si spune-i. nu o sa-ti faca nimic, o sa te inteleaga tongue

| Hahaha_5483 a răspuns:

Mai bine il rogi pe fractu sa nu-i zica si incepi sa vb mai mult cu el asa il mai lingusesti sa nu-i zica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i ca ii spui mamei tale, ca sta cam mult in baie, si cam banuiesti de ce.eu am doi, dar asa faceau la 14 ani. a trebuit sa-i intreb si sa-i fac sa recunoasca pentru a le putea face cunoscut fenomenul si implicatiile morale, fizice si psihice.fratele tau a facut sau face la fel. spune-i ca l-ai vazut. chiar daca nu e adevarat, se va cuminti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te lasa santajata. Spune-i ca nu a vazut bine si nu mai tine in casa prezervativele. Iti cumperi la nevoie sau mai bine sa cumpere 'mnealui... beneficiarul. Fa "curat" in sertare si lasa-l sa spuna cui vrea. Tu spui ca este rauvoitor si minte, ca nu ai si poate oricine sa caute oricand la tine intre lucruri. Nu este frumos sa te invat sa minti dar nu imi plac fratii mai mici care santajeaza pentru a obtine ceva in schimb. Este periculos sa fie lasat sa continue in felul acesta. Se va obisnui si va face asta oricand in viata, in functie de interese, cu prietenii, colegii, iubita... cu oricine. Asta inseamna lipsa de caracter. Fii tare.

| AlexxutzzaPurpleGirl a răspuns:

Pai, daca pana acum vorbeati si va puteati spune problemele de ce sa nu o mai faci? spune-i ca ar trebui sa dea dovada de maturitate, ca la 14 ani nu mai este un bebelus care sa umble prin lenjeria intima a surioarei mai mari (stiu cum e, am si eu o pacoste) spune-i cum sta treaba, spune-i adevarul, doar sunteti frati, dupa ce i-ai spus tot (cu inceperea vietii sexuale) spune-i si de ce i-ai spus (poate ceva melo-dramatic si siropos legat de dragostea frateasca etc. care sa-l convinga, ca i-ai spus pentru ca ai incredere in el si il iubesti. daca nu poti sa risti sa te spuna, plateste-l sa te lase in pace, nu stiu, 5-10 lei pe luna sau promite-i ca faci ceva pentru el...succes in lupta impotriva pacostei (te sustin de aici laughing lupt si eu)

| Al3ka a răspuns:

Incearca sa stai de vb cu mama ta big grin si explica-i cum sta treaba daca ii spui tu inaintea fratelui o sa fie mai usor happy... si o sa scapi de prb partial