Am avut si eu o colega ceva in genul tau in generala si se chinuia sa faca fata la tot, plus ca vea o situatie mai dificila si acasa. Parerea mea este ca asa s-au obisnuit din clasa a 5-a, ca tu inveti foarte bine, iar daca la un test sau ceva gresesti, cred ca te-ai culcat pe o ureche ca ai deja note mari, termini generala si nu-ti mai pasa. Dar eu sunt convinsa ca nu esti asa din ce ai spus mai sus, doar ca esti om si ai zile mai bune sau mai proaste in care uneori poate din neatentie dai un raspuns gresit. Eu am doua sfaturi: ori incerci sa vorbesti cu un profesor, care crezi tu si sa-i explici toate astea si anume ca tu inveti si ca nu ar trebui sa se supere daca mai gresesti etc., sau mai astepti sa treaca cateva saptamani si scapi. Stii cum e: ai suportat atata timp mai suporti putin.
Sper sa se rezolve problema, oricum nu baga in seama toate prostiile. Tu stii ca inveti bine si o faci pentru tine si pentru viitorul tau nu pentru profesori. Sper ca te-am ajutat te pup:*
Spune problema asta si profesorilor ca te-ai saturat si daca nu le convine sa-si caute alt elev care sa mearga la olimpiadele lor.
Buna!
Iti pasa prea mult de parere profesorilor.Tu trebuie sa inveti pentru tine si cat crezi tu ca este suficient.
Incearca sa te relaxezi.
Viata e prea importanta ca sa fie luata in serios.
Succes!
Acum nu te supara, dar la varsta ta ar trebui sa stii ca "Inca (,) cateva" nu este acceptat chiar daca are (,). Posibil sa fi de o varsta cu mine, chiar nu am spus asta sa te supar, ci doar voiam sa iti fac o corectare eleganta. Poti modifica putin fraza respecitva si iti va iesi ceva mai frumos
Buna! Chiar nu am stiut ca "inca (,) cateva" nu este acceptat..cu totii gresim mai mult sau mai putin intentionat sau fara sa cunoastem.Probabil ca si tu, fara sa vrei ai scris "fi" cu un singur "i". Oricum multumesc mult de corectare.Am invatat ceva nou
Tu inveti pentru profesori?! Invata pentru tine,draga mea,pentru ca atunci cand o sa te angajezi si o sa ai salariul tau n-o sa mai conteze ce credeau candva de tine profesorii! Plus ca,din cate imi dau seama, stai toata ziua si tocesti de frica, iar peste putin timp nu mai stii nimic. Tot ce faci, fa pentru tine, nu pentru a ii multumi pe altii.
Va multumesc mult tuturor celor care au avut rabdare sa imi citeasca mesajul si sa imi dea sfaturi! Sincer nu ma asteptam ca atunci cand intru iar pe TPU sa vad ca am primit 5 mesaje! Voi tine cont de ideile si incurajarile voastre, iar de maine imi voi schimba putin atitudinea! Consider ca merit sa ma respect putin mai mult si vreau sa termin gimnaziul cat mai relaxant si frumos posibil