Politica pasilor marunti: intai ii povestesti ca stai cu 30 min in plus ca esti in fata blocului si te vede, apoi ca stau si x y z - toti trebuie sa fie nepericulosi pentru mama ta -, ca-s si fetele si ca TI-E RUSINE de ei sa intri in casa asa devreme.
daca nu tine, iti calci pe inima si fie nu mai iesi cateva zile afara (de ce sa ies, sa rada toti de mine ca ma culc cu gainile), dar stai seara tarziu pe net, pana dupa ora 1, sau intri in casa la 8. 30, butonezi o telecomanda in sufragerie pana la 9 apoi - net pana rasare soarele. de ce? "pai am vrut sa vad ce s-a mai intamplat dupa ce-am plecat eu"
Tragele, tragele la xerox
Mama ta este ingrijorata pentru tine, dar si pentru anturajul din ziua de azi. Ai observat ca multi adolescenti de varsta ta (si a mea) isi fac de cap sau bea pana pica pe strada .
Deci trebuie sa o intelegi si pe ea, nu trebuie sa o consideri nebuna sau foarte comunista pentru ceea ce face.
Explica-i ca ai si tu drepturile copilului ), si ca nu o sa pleci pentru ati face de cap sau alte nebunii.
20:30? Mmm, ar trebui sa ii explici ca vrei si tu macar o ora in plus.
Sa iti cunoasca prietenii (ca sa fie mai sigura, bineinteles, cu acordul tau), pentru a fi sigura ca tu nu esti inconjurat de persoane negative tie. Fumezi? Daca da, incearca sa ii dovedesti ca pentru binele tau si fericirea ei o sa te lasi de fumat.
Daca nu, fa-o sa inteleaga ca nu vei face acest lucru fiind influentat de prietenii tai.
Ei bine, sa nu crezi ca esti singurul
Totusi, mai bine asa cuminte decat sa ajungi intr-un moment cand deja bei pana pici pe strada si iti faci de cap
Intr-adevar, xeroxarea drepturilor copilului e cea mai buna solutie
Daca sunt comunisti, raspundem pe felia lor.
La 16 ani te lasa doar pana la 20:30? E exagerat.Ar trebui sa vorbesti cu mama ta sai explici ca ai deja o varsta, ca nu mai ai 13 ani sati poarte de grija oriunde te-ai duce.Cred ca e genu' de mama mult prea atasata de fiul ei si care isi doreste sal fereasca de toate relele pamantului, dar fara sa isi dea seama ca greseste enorm. Fao sa aiba incredere in tine, spune-i ca nu faci nimic rau daca stai mai mult afara.Adui aminte ca si ea a fost adolescenta. Daca ii dai motive bune sunt sigura ca o sa te lase.Si in plus nu esti fata, ele nu prea sunt lasate mult afara pentru ca parintii se tem ca se ia cine stie ce derbedeu de ele. Spune-i ca daca are incredere in tine, sa stie ca nu faci nimic rau, dar ai nevoie de mai mult timp sa te plimbi mai ales ca este vacanta.Bafta :*
Twister09 întreabă: