| DarthRevan a întrebat:

Am o problema cu generatia noastra, eu sunt din 98, deci nu am prins anii aia de comunism. Acum Romania a fost o tara condua de comunisti si oameni au fost foarte inchisi si reci. Daca mergem in America, ei au avut altfel de istorie, pentru ca au fost colonizati de diferite culturi si natii. Sunt mult mai deschisi ca noi. Nu imi place faptul ca lumea e asa falsa, eu de exemplu am studiat psihologie si am practic asta in viata reala, M-am dus sa cunosc fete si baieti straini. Dupa ce le-m-a luat numarul ei prefera sa vorbeasca pe fb sau wapp, decat sa iasa afara si sa ne vedem in realitate, deci problema ramane. Generatia asta e distrusa si toatal prost informata in privita mutlor lucruri. Sunt probleme mari de tot, asta e, ideea e ca nu am putut sa ies cu nimeni pe care am cunoscut. Pentru ca oamenii sunt falsi si superficiali... de ce sunt asa?

1 răspuns:
| Anonimuserr a răspuns:

Statele Unite sunt o ţară democrată de vreo 300 şi ceva de ani. Modelul White House ar fi fost bine să fie preluat şi de statele care urmau să intre sub sfera de influenţă sovietică. Dar în acel context istoric nu s-a putut pentru că statele din centrul şi estul Europei au căzut sub sfera sovietică (dar nu mai intrăm în amănunte că ţi-aş povesti până mâine). Statele Unite au fost colonizaţi de către europeni, au ştiut să îşi organizeze statul în mod democratic şi acest capitalism este şi acum. Ei sunt ţara cu cea mai longevivă democraţie fiind un model şi astăzi pentru teoriticienii din Ştiinţele Politice şi sociale. Chestiunea cu whatsup şi facebook ţine de evoluţia tehnologică şi modul în care au fost crescuţi, dacă ei au vut PC din anii 80 e normal ca să fie evoluaţi din punctul acesta de vedere. Ei ştiu să utilizeze tehnologia şi li se pare ceva firesc ca acum în 2015 să se folosească de ea. Sigur că relaţiile interumane trebuie să primeze şi tehnologia să fie folosită doar în anumite situaţii, altfel se distrug oamenii, lipsa de socializare duce la introvertire şi atunci se crează acel scut energetic sau blocaj cum se mai numeşte care scapi doar prin consiliere psihologică. În ezoterism se mai numeşte şi ''lantul magic'' iar acesta dacă este rupt scapi de toate neajunsurile şi eşti din nou o persoană deschisă. Acum să nu generalizăm ca toţi sunt falşi şi superficiali ci mai bine spus o mare parte din ei adoptă acest stil modern adaptat zilelor noastre, facebook, whatsup şi alte reltele sociale fiind la loc de cinste. Evoluţia tehnologică este în toată lumea şi cu precădere în statele cu democraţii subdezvoltate şi economii mai puţin consolidate, vezi China stat comunist dar tot primează tehnologia. Aşadar, tehnologia este benefică dar îţi poate pune şi oprelişti dacă o foloseşti prea mult în viaţă de zi cu zi şi în viaţa ta. Prin urmare tot ce îţi poate oferi tehnologia din ziua de astăzi trebuie să fie folosită la adevăratul său potenţial dar să nu abuzezi să te foloseşti prea mult şi să încerci să faci cât mai multe ca socializări, obsesie de vorbit numai prin internet etc. Ca o concluzie îţi spun că relaţiile interumane, socializarea în realitate sunt benefice şi trebuie luate în seamă în detrimentul socializării online care nu o recomand nimănui sau să cunoşti o fată/băiat online pentru că relaţia nu va ţine sub nici o formă.