| OmuPajanjen a întrebat:

Am o problema cu ochii. Eu stau la PC cam 6 ore +, si am un prieten care stau cu el pe Skype, si el sta chiar si mai mult si nu are nimic. Adica, eu nu vad la distanta prea bine, de exemplu, la scoala avem un holoproiector, inainte sa stau atat la PC vedea perfect si de la 20 mentri, acum pana si la 8-10 metrii nu inteleg nimic.Vad in ceata la distanta, in rest vad normal. Problema e, prietenul meu cum sta mai mult la PC si nu are nimic si eu am? Daca da, pot purta lentile? Lentilele refac vederea sau doar te ajuta sa vezi? si cat costa. Mersi.

3 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Depinde de fiecare om. Si eu stateam la calculator inainte si 8-10 ore in vacante. Acum vreo 5-6. Nu am purtat niciodata ochelari. Prietenul tau are noroc, are ochii buni. Pentru detalii legate de lentile, de pret si de ce mai vrei tu, mergi la oftalmolog.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E irelevant ca tu nu vezi si el vede, organismele se comporta diferit de la persoana la persoane.

Nici ochelarii nici lentilele nu refac vederea, doar o corecteaza

| immaBeast a răspuns:

Opreste-te din a mai sta la calculator cu orele, asta am facut si eu in copilarie, si acum am miopie medie ( din ce ai scris aici, cam asta cred ca ai si tu ).
Mergi cat de repede poti si fa-ti un control, o sa porti ochelari de vedere.
Serios, stai maxim o ora de acum, vederea ta, sanatatea ta in general conteaza mai mult ca orice.