| LoveForShania a întrebat:

Am o problema mare, mare de tot.Am un doberman de 2 ani,pe care il iubesc foarte,foarte mult. Faza e ca de mic a fost nebun, adica musca pe toata lumea, era dilau de mic.Si nu s-a ocupat nimeni de el,sa il dreseze,ci pur si simplu asculta de bunicul meu care il ingrijeste,ii da sa manance etc. Inainte si pe mine ma iubea mult,plangea fara mine, ma asculta si pe mine.

Dar de la un timp, a inceput sa se uite urat la mine pentru ca am tipat la el ca se certa cu al 2lea caine al nostru un dog german,prin gard,si se uita urat de tot la mine,m-a marait,si-a aratat coltii,mi-e frica practic de el.

Mi-e frica sa-i dau drumul prin curte si sa ma joc cu el,nu mai am tupeul. De mic era nebun,nu statea sa ii pui lesa/botnita,fugarea doctorii prin cabinet, chiar l-a si muscat rau pe unul.

Si i-am spus mamei mele de faza asta,ca se uita urat la mine,si acum vrea sa il eutanasieze sa scapam de el.
[ mama mea e plecata,asa ca intre ea si caine nu e nimic,e un strain pentru caine ].

Ma simt foarte vinovata, mi-e mila de el, nu vreau sa-l pierd.Intr-adevar,mi-e frica sa-i dau drumul din cusca si sa ma joc cu el, dar nici sa-l las inchis pentru totdeauna [ sa fie liber numai dimineata cand le da mancare ] nu cred ca e o cale.

Nu stiu ce sa facsad

3 răspunsuri:
| Supps a răspuns:

Eutanasierea nu este singura solutie. Dar in ritmul acesta sigur se ajunge acolo. Eu cred ca ar fi bine sa-l inscrii la un curs de dresaj la care sa iei si tu parte, adica sa participi activ, caci altfel el va deveni ascultator doar la comenzile instructorului. Trebuie tratat cu caldura, incearca sa ii dai gustari atunci cand e incusa, sa petreci mai mult timp alaturi de el, langa cusca lui, sa vada ca esti acolo, ca iti pasa. Lui ii este mai mult frica de tine decat iti este tie de el, atunci cand te vede el se asteapta sa tipi la el, te vede ca pe o amenintare si trece intr-o pozitie defensiva, si-a piardut increderea in tine, trebuie sa i-o recastigi, sau sa-l pierzi...

| corolav a răspuns:

De doi ani ai dobermanul sau doi ani are cîinele?