| Inferno a întrebat:

Am o problema. Sufar de tulburari de personalitate. Tulburari de tip paranoia ,ancsios si de tip evitant. De fapt de mai multe ,dar pe astea le-am retinut. Am probleme in a socializa ,etc. Si sunt probleme grave. Timiditate excesiva , etc. Ce sa fac sa scap de aceste tulburari de personalitate. Parca nu ma pot controla. Stiu ca este doar imaginatia mea ,doar parerea mea dar totusi ceva imi spune sa stau retras.
Help.

3 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Parca m-ai descris pe mine. Mi-am dat si eu seama ca sufar de anumite tulburari de personalitate (intr-o masura mica spre medie, as spune eu, fiindca dupa atata timp am reusit sa le "integrez", oarecum, in activitatea de zi cu zi, astfel incat nu mai sunt atat de deranjante) si ca am o personalitate mai dificila. Nu ai ce sa faci concret, ci poti doar sa incerci sa le intelegi sau sa le descoperi originea. Eu citesc foarte mult pe tema asta si am devenit foarte familiarizata cu tot ce tine de acest subiect, astfel incat, chiar daca sunt constienta de aceste tulburari sau parti ale personalitatii mele, nu ma mai deranjeaza atat de mult si nu ma mai ingrijoreaza. O alta solutie ar fi sa faci cateva sedinte de terapie, insa este un proces destul de lung si se prea poate sa nu dea rezultate prea "miraculoase", iar in plus, costurile sunt si ele destul de insemnate. Eu am reusit sa mai diminuez efectele acestor "ciudatenii" ale personalitatii mele, in sensul ca am invatat sa le ascund ca de cat, insa ele sunt acolo si am ajuns la stadiul in care pur si simplu le-am acceptat ca fiind parte din mine si traiesc cu ele.

| EyesSad17 a răspuns:

Incearca sa te controlezi daca nu te cunostii fi atent la cei de langa tine care iti spun calitatile si defectele punele pe o hartie posibil sa fie si din adolescentie nu reusesti ok exista un psiholog care se te ajute ce sa faci si sa te recunosti tu insuti
Si crede-ma multi au tulburari de personalitate unii mai devreme alti mai tarziu...
stiu cum e asa am fost si eu in situatia ta
si stiu cum e
incearca sa iti dai seama ca esti un om ca toti ceilalti
incerca sa nu mai ai emotile pe care il ai pentru ca si ei sunt tot oameni ca si tine ca si mine
nu e rau sa fi un copil mai retras poate asa e firea ta
daca ai pe cineva sau un vreun animalut pretreceti timpul cu el si asa o sa scapi fa-ti un cont de socializare Atentie ( depententa de site uri de socializare )
fi echilibrat si acolo poate deveni o problema asa ca mare grija

Nu uita ceva :
Nu le arata ca esti slab atunci iti vor face rau
(ai vazut cainii cum sunt daca il vede pe unul dintre ei mai slab il da afara din grupul lor si il si musca ) asa si oamenii

Iti doresc Tot binele din lume^^

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai zis ca ...help? adica? ce insamna?