anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema.
Sunt clasa 10 (transferat) si imi este greu sa ma integrez pentru ca am numai colegi gherțoi si mistocari care daca nu faci misto cu iei de altii, fac de tine.
Tin sa zic ca nu am vorbele la mine, de ce? Ce ar trebui sa fac ca sa invat sa vorbesc cu ei fara probleme de comunicare.

3 răspunsuri:
| denicimpean a răspuns:

Nu prea poți sa te integrezi într-un astfel de grup deoarece nu te vor accepta decât dacă vei fi ca ei. Sugestia mea e sa nu încerci sa te integrezi deoarece e mult prea greu sa te integrezi într-un grup de acel fel. Nu știu dacă vei putea reuși sa ii schimbi pe ei mai repede decât sa te schimbe ei pe tine. Încerca să îți făcu alt prieteni de calibrul tău și sa nu te lași descurajat de acel grup, dar nici sa nu le dai apa la moara sau sa le răspunzi înapoi, l. E foarte greu sa ii ignori, știu, am trecut și eu pe acolo. Cauta prieteni care sa nu te ducă spre rău. Poți încerca să vorbești pe cel care primește cel mai mult bullying din clasa sau este cel mai retras și împreună sa va încurajați reciproc.

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu iti spun din experienta ca doar pentru cei cu bun simt exista comunicare, iar pentru restul exista misto, insulte si ce mai zici tu acolo. Deci gandeste-te bine daca ai nevoie sau crezi ca iti va aduce vreun beneficiu sa te inhami cu asa grupuri? Zici ca esti clasa a X-a, asta inseamna ca mai ai de tras cu ei in clasa doar 2 ani. Nu merita sa cauti aprobarea lor si nici sa te integrezi in cercuri cu personaje care ti-ar putea aduce probleme.E dureros, stiu si asta, insa mai intelept este sa iti faci maxim doi prieteni mai linistiti, loiali, cu interese comune, nu sa te bagi in cercul ala popular de bullies. Sigur ai vazut prin filme, de obicei se termina rau pentru cel care vine din exterior si se imprieteneste cu personaje negative, adica fie ajunge in necaz, fie ajunge batjocura grupului, mai mult decat inainte de a se,, imprieteni''.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te afli in scoala vietii. Acum inveti despre oameni.
Vorbele le poti lua din carti, daca citesti.
Te poti axa pe carti de dezvoltare personala. Cauta carti despre bullying si vei invata foarte multe.
Mai exista si consilierul scolar, la care poti merge sa-ti spui oful.
Retine: lectiile pe care le inveti astazi, iti vor fi de folos tot restul vietii.