anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema, una stupida. Am la matematica niste note mici de la niste teste si nu stiu cum sa fac sa'i spun mamei fara sa se supere, sunt alti elevi care se presupuneau mult mai buni la matematica decat mine dar au luat note mai proaste. As vrea sa nu fiu certata prea mult, adica mama de obicei nu este genul care sa pedepseasca sau altceva dar tine morala si uneori tipa(depinde de dispozitie), dar cand este vorba de notele mele la matematica se supara si nu as vrea sa fac asta. Va rog ajutati-ma.

7 răspunsuri:
| Lora a răspuns:

Spune-i si promite-i ca o sa le indrepti

| RXN a răspuns:

Mai asteapta o perioada, pune-te pe invatat si repara-le. O nota mica pe langa una mai mare, da mai bine, plus ca ii demonstrezi ca ti-ai constientizat greseala si ai reparat-o cat de cat.happy

| Aly_3645 a răspuns:

Buna eu zic ca ar trebui sa ii spui despre notele tale.Decat sa afle de la diriginte sau de la profesoara de matematica, mai bine ii spui tu.
Inteleg ca nu vrei sa te certe, dar in primul rand nu toti putem sa avem note bune la matematica, nu este o materie atat de usoara. Dar poate ca nici mama ta nu a luat note bune si de aceea tipa la tine si iti tine morala, pentru ca vrea ca tu sa o inveti.
Trebuie sa o prinzi intr-o dispozitie nici fericita nici suparata si sa ii spui frumos.
"Mama am sa iti spun ceva, stiu ca te vei supara, dar...Am luat note mici la matematica la teste. Te rog nu tipa la mine, nu am vrut, dar s-a intampla t, eu incerc sa invat, dar nu pot mai mult"
Si atunci sper ca v-a intelege. Sper ca ti-am fost de ajutorbig grin

| aiurea231223 a răspuns:

Incearca sa o prinzi intr-o dispozitie buna si explica-i stuatia ca tu si alti colegi mai buni decat tine la matematica ati loat niste note mici probabil o sa iti zica ca pe ea nu o intereseaza colegi tai dar trebuie mentionat ca daca sunteti mai multi adica majoritatea clasei care ati loat noate mici e posibil sa nu fi explicat profesoara/profesorul bine si sa nu fi inteles. Spune-i mamei tale ca o sa iti dai toata silinta sa iti iasa media dar (doar in cazul in care nu intelegi nu si in cazul in care nu incerci deloc sa intelegi)tu nu prea intelegi. Probabil se va supara pe moment dar va fi mai bucuroasa ca iai spus ca nu intelegi

| lovely1993 a răspuns:

Hey, draga! Uite, eu tot am fost de multe ori in asa situatii: ba-mi era frica sa-i spun, ba altceva... eu imi luam inima-n dinti si-i spuneam, dar dupa ce le corectam desigur. O asiguram pe mama ca pina la firsitul anului voi avea doar note bune. Mai spune-i si tu ca si ceilalti elevi au note si mai proaste... Bafta! Nu te sfia ca asa cum ne intelege mama nu ne intelege nimeni, chiar daca striga. Incepe de pe acum sa fii deschisa cu ea caci peste citiva ani vor fi probleme si mai mari si atunci ce vei face?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spui ca cineva te tot sacaia si nu te puteai concentra

| HDeNiSaR a răspuns:

Spune-i simplu :
"mamă astea sunt notele mele la matematică, nu sunt eu de vină, profesoara e cea mai vinovată rolling on the floor dar promit că o să fac tot posibilul să nu rămân corigentă" rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor ok! spune-i asta când ai de plecat undeva ca să nu mai aibă timp când să tipe. mă rog aşa procedez când sunt întrebată dar partea cu profesoara nu mă crede! offfffff!