Multi trec prin ce treci tu. Sa nu crezi că ești singurul. Multi se regăsesc în povestea ta, inclusiv eu.
Cu toții ducem dorul copilăriei pentru că atunci e perioada in care suntem inocenți. Puțini însă, știu că prietenii din copilărie nu vor exista și în viitor pentru că drumurile noastre o iau mereu pe căi diferite, intersectandu-se, poate, doar la un moment dat.
Cât privește apropierea de cineva de sex opus, e ușor. In dragoste nu exista reguli. Fiecare face ce simte și cum simte.
Nu ești un ratat. Încă nu ți-ai găsit rostul, atâta tot.
Ce te pot sfătui e să lași sinuciderea la o parte și să incepi sa trăiești. Cu pași mici, dar incepe de acum. Vor veni și prietenii și iubita și succesul. Focalizeaza-te pe drumul tău și pe ceea ce îți dorești tu sa faci. Nu lăsa pe nimeni să decidă ce sa faci cu viața ta. Nu trebuie sa demonstrezi nimic nimănui. Fa-o pentru tine ai fa-o in așa fel incat sa fii mândru de tine.
Cu ziua de astăzi nu ne vom mai reîntâlni niciodată.
Invata ceva acolo sa ai un servici daca nul ai si produ bani ca sa faci fata vietii de zi cu zi. Prieteni nu mai exista considerate norocos ca nu ai dusmani
Parca ma descrii
Diferența e ca mintea ta e mai matura decât a mea în unele situații.
Înțeleg perfect prin ceea ce treci, crede-mă. Nu am fost chiar așa ca tine, dar ceva, ceva se leagă acolo (nu râd, doar compar puțin). În primul rând, nu te sinucide, pentru că este hulă împotriva Duhului Sfânt, iar acest păcat este de neiertat, o spun asta, pentru că am văzut, că ai credință. Ce faci, te omori aici pe pământ și mori veșnic în Iad? Oricum sufletul este veșnic, deci nu scapi de nimic dacă fugi de viață, mai mult rău îți faci. Oare merită să te sinucizi? Sfatul meu este, că dacă acum nu îți place starea în care te aflii, să încerci să o elimini, să o înfrunți, cu toată viteza înainte! Nu este problemă dacă ești virgin, nu ai sărutat până acum etc, contează că dacă dorești și ai ambiție, toate acestea le vei înfrunta. Să fim serioși, nimic nu este imposibil, cât de greu poate sa fie să săruți o fată? Ai nevoie de puțin tupeu și de răutate în suflet, că răutatea provoacă nesimțirea, iar nesimțirea tupeul. Poate o sa sune extrem de ciudat, dar eu am căpătat tupeu cu ajutorul răutății, am știut cum să o manipulez aceasta stare în așa fel încât să îmi fie mie de folos. Dacă dorești răutatea, cel mai important este sa nu lași ca sufletul tău să fie cuprins de aceasta, deci să nu o mai controlezi, și într-un final sa te facă să comiți fapte de neiertat și aici pe pământ, dar și în viața de apoi. Băga acolo o doza de răutate în tine, și totul va fi bine, doar încearcă asta. Și cum am mai spus, nu lăsa ca această stare să îți cuprindă inima, că după nu prea mai există cale de întoarcere. La problema ta, deci răutatea ar fi singura soluție sincer să fiu, alta nu văd. Chiar dacă aceasta este riscantă, este singura soluție. Acum faci ce vrei, eu ți-am dat un sfat prietenește! Baftă!
Daca exista un lucru pe care l-am invatat in timp este ca fiecare trauma, rana, durere este valabile. Nu-ti fie rusine de durere, de situatia ta, de setimentele pe care le ai, nu le micosra si nu te simti vinovat pentru ca te simti asa. Da, poate nu ai cine stie ce nenorocire pe cap, poate (ba chiar sigur) exista oameni cu o situatie mai grava decat a ta, dar asta nu inseamna ca a ta nu e valabile, fare sens, fara importanta. Fiecare om are povestea lui, punctul lui de vedere. Acestea fiind spuse, personal ti-as sugera sa te apuci de voluntariat (in afar de a cauta un job, daca vrei, sau de a te inscrie la facultate). Cand faci voluntariat, de orice fel, ai mai multe beneficii: in primul rand devii parte dintr-o comunitate unde o sa ai ocazia sa intalnesti noi oameni si sa-ti faci noi prieteni; apoi, facand o actiune buna care ajuta lumea, o sa te simti si tu mai bine. Ai reusit sa sjuti pe cineva si poate actiunea ta chiar a facut diferenta. Personal consider voluntariatul ca fiind o experienta benefica pentru oricine.
In ultimul rand ti-as sufera, in mod destul de logic, sa contactezi un psiholog, o persoana specializata care chiar te-ar putea ajuta.
Bafta multa!