| litere123 a întrebat:

Am observat că în societate persoanele introvertite, în adevăratul sens al cuvântului, sunt catalogate ca fiind inferioare oamenilor. Sunt judecate și folosite într-un mod atât de crunt, încât săracele abia mai pot face față. Stimă de sine scăzută, emoții profunde, stângăcii, diverse ticuri, gânduri rele în legătură cu tot ce țin de ele (aspect, caracter, abilități, comportament, temperament etc)...la toate acestea se adaugă interacțiunea omului care tot ce face e să le atace. Am observat asta și în cadrul învățământului. Parcă și profesorul profită de o astfel de persoană, înjosind-o, umilind-o. Fără prieteni, o persoană timidă, înconjurată de toate aceste greutăți, tot ce-i rămâne e, fie să intre în depresie, fie să se sinucidă. Eu nu înțeleg cum poți face un asemenea rău, cum poți împinge un copil spre moarte și să fii liniștit.

Voi ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Se numeste calire. Fie te adaptezi, fie mori. Am trecut prin asta 12 ani de scoala, in care eram pur si simplu presul tuturor, pentru ca eram mut la propriu. Nu ziceam nimic nimanui din frica. Am avut prieteni ( 2-3 ) in tot timpul asta. Si asta m-a facut sa merg mai departe. Abia dupa cei 12 ani de scoala, am scapat usor, usor din asta.
Daca esti in situatia in care am fost eu, trebuie doar sa incasezi, sa te ridici iar si iar, si sa mentii o atitudine mai ambitioasa, si indiferenta, daca vrei sa scapi, si sa te si integrezi in societate. Celelalte variante fiind, suicidul sau agresivitatea si frustrarea pe lume.
Eu unul am avut norocul sa nu dau de cele doua.

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Societatea este una majoritar extrovertita, așa că e oarecum "normal" sa se ajungă în acest punct fiindcă cel care nu se adaptează, moare, uneori la propriu, alteori la figurat.
Plus că lumea e și foarte rea și consideră că trebuie să plătești că ești introvertit, că te-ai născut greșit.
Însă mulți ignora faptul ca toți suntem oameni și devin foarte acizi când un introvertit vrea sa se integreze.
Am cam simțit pe pielea mea asta big grin

| dullcat a răspuns:

Nu stiu in ce medii te-ai invartit, fie in invatamant sau altele, insa cred ca pui niste intrebari total dezechilibrate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu am doua pareri...
o persoana introvertita si extrem de timida mereu va considera ca lumea se poarta altfel cu ea, in realitate nu e asa, e doar o exagerare pentru ca mereu astfel de persoane se gandesc doar la scenariile negre si pesimiste

a doua parere e ca, in natura cel mai puternic are mai mult de castigat. asa e in toate speciile.

pe de alta parte tu te referi doar la scoala. Scoala e doar o mica parte din viata unui om. odata ce ajungi ma maturitate chiar si foarte introvertit lucrurile le vei privi altfel.

| Violleta2022 a răspuns:

Asa este, fiindca acele persoane introvertite nu au incredere in ele, sau sunt slab pregatite si atunci prefera sa taca, sa nu se faca de rusine.
Dar o persoana inteligenta, cand se satura sa fie stigmatizata isi ia inima in dinti si demonstreaza contrariul, dovedind ca este capabila sa iasa din ascunzis, sa-si spuna punctul de vedere, sa demonsterze ca stie si poate.
Din pacate este doar alegerea si vointa lor, sa stea ascunsi in casa, sa-si plange de mila dar sa nu faca nimic ca sa schimbe situatia in care sunt. Doar aceia ajung in depresie si posibil tentative de sinucidere.
Se pot ajuta acesti aomnei, daca familia observa si-i ajuta mai cu vorba buna, mai fortat sa iasa din casa, sa socializeze, sa invete serios la scoaal, ca sa nu mai aiba lacune si rusine ca nu stie samd.