Dupa cum ai zis tu, un banchet si chiar si fiecare zi din viata unei fete [in cazu de fata fetite], este foarte importanta.
Nu sunt nici eu o exceptie, am si eu asa intrebari, pentru ca imi place moda, si vreau sa fiu in curent cu tot.
Totusi, la banchet faci poze, acolo iti trebuie par aranjat, unghii facute, haine cat mai elegante, pentru ca acele poze vor sta ani si ani pe un site, in album sau stiu eu in ce si generatii le vor privi.
Totusi unii cam exagereaza. Am o colega care e cam uratica si tot timpul vine cu fuste, cu bluze decoltate, si nici nu e curata, nici nu arata bine ( e extrem de slaba), si are par peste tot.
Eu nu am nimic cu nimeni, dar.
Sper ca te-am ajutat.
Sa ai o zi frumoasa !
Bună!
Am văzut şi eu fete chiar şi din clasa întâia cerând sfaturi despre haine şi chiar m-am mirat. La vârsta aia nici măcar nu aveam calculator, iar ea deja are cont pe TPU şi cere asemenea sfaturi... până la urmă e doar un copil, dar dacă stau să mă gândesc mai bine are şi ea dreptul să ceară un sfat, nu? Pentru ce crezi că s-a inventat categoria beauty&fashion? Păi pentru sfaturi despre modă şi frumuseţe. Poate că pare exagerat să vezi fete de 7 ani cerând sfaturi de frumuseţe,dar asta e. Eu sincer nu prea mă gândeam ce haine să iau,dar ce-i drept părul meu era mult mai frumos şi eu eram mult mai slăbuţă. Totuşi, dacă mă străduiesc puţin(foarte puţin) îmi voi aminti ce haină am purtat la fiecare început de an. Nu mi-am dat silinţa, dar pur şi simplu am reţinut.
Dar cu fetele de a8-a ce ai? Ele sunt deja domnişoare, au dreptul să se îmbrace frumos. Chiar crezi că să te speli e suficient ca să arăţi bine? Atunci te înşeli amarni.
Eşti băiat,nu? Cum altfel ai putea să crezi că stresul ăsta pentru frumuseţe e inutil?
Spui că la şcoală mergi ca să înveţi şi nu conteză cum arăţi? Nu-i aşa. E adevărat,la şcoală mergi ca să înveţi,dar dacăă vezi cât de rău arăţi pur şi simplu nu-ţi mai vine să faci nimic.
Tu nu şti cum este să-i vezi pe toţi frumoşi,slăbuţi şi aranjaţi,iar tu să arăţi ca muma pădurii. E teribil! ((((((((((((
Înţelege şi tu: aspectul contează, a contat întotdeauna şi va conta mereu. N-am cum să-ţi mai explic. Dacă nu ai înţeles acum, nu vei mai înţelege niciodată. Las-o baltă!
PaPa!
Bine punctat, sunt întru totul de acord. Nici nu mai ţin minte ce făceam atunci, dar de asta sigur nu mă preocupam. Aşa se întâmplă să fie în ziua de azi : mai întâi aspectului şi mult mai la urmă îţi înşiri şi calităţile intelectuale, asta dacă nu se pierde de tot prin puzderia de farduri şi griji asupra primului punct... Dar în fine, noi suntem modelaţi după interesele lumii acum, mai mult sau mai puţin. Înghiţi în sec, întorci privirea şi te resemnezi...
@Rosy: sunt fata. Cu fetele de a 8-a nu am nimic doar ca pur si simplu mi se pare prea mult, cer milioane de sfaturi despre cum sa se imbrace (ma mir ca nu cer cate un sfat si pentru lenjeria intima).
O fata care e spalata, imbracata decent cu haine curate, ingrijita, cu parul spalat este suficient. Nu cred ca e normal ca la scoala sa mergi cu o tona de fond de ten, cu o gramada de rimel si cu rujuri (gloss etc) in culori foarte puternice. Nimeni nu a zis ca trebuie sa iesi din casa si sa arati de parca acum te-ai ridicat din pat, nu nici vorba, insa consider ca e suficient daca de speli, de dai cu o crema, cu putin creion dermatograf/fard deschis la culoare (sau ma rog ceva care sa nu fie foarte evident) si putin rimel. Este suficient.
Unele stau cate 3-4 ore in fata oglinzii si vin la scoala de parca s-ar duce la cine stie ce eveniment important.
Multe copiaza vedetele de la noi. Acele fete care sunt machiate cu galeti intregi de farduri si care nu au nimic in cap.
La scoala trebuie sa fi naturala, trebuie sa atragi atentia prin cea ce ai in cap si nu prin hainele pe care le ai pe tine sau mai stiu eu ce.
Si acum sa fim seriosi, eu la 7 ani nici nu ma gandeam la machiaj si la haine asortate sau mai stiu eu ce. La varsta aia nici nu aveam calculator, ma jucam afara in parc cu papusi si altele de genul asta, purtam uniforma la scoala si nu ma interesa prea mult cum arat. Acum fetele nu mai stiu sa fie copii, toate vor sa se maturizeze mult prea repede prin farduri si haine sofisticate de la varste foarte mici.
Eu cred ca nu conteza foarte mult hainele; stilul parului si altele de genul.Conteaza cum te porti, ce faci, cum vorbesti.Prin asta sa nu se inteleaga ca descurajez fetele care se imbraca mai sofisticat, ci doar ca nu conteza chiar atat de mult cum te imbraci.
Intr-un fel ai dreptatate dar poti sa arati bine si sa si inveti in acelasi timp
Stiu unele fete exagereaza dar sa ne gandim ca fetele de clasa 1 sunt mici si orice vad sau aud le place si sunt incantate
Hey!
Eu cred ca ai dreptate.
Adica, la 11 ani nu ar trebui sa te intereseze atat de mult felul in care te imbraci sau daca se uita cineva dupa tine.
Eu am inceput sa ma agit de asta abia in clasa a VII-a...nici atunci nu pot sa zic ca ma agiam .
Daca ai merge cu hainele murdare la scoala.si altele. bff ar rade toata lumea. in clasa la mine vine o fata asa desmatata.si rad toti de ea. . dar sa stii ca eu cand merg la scoala nu ma machez si altele cum n-ar trebui sa mergi la scoala.bafta in raspunsuri