Sweet.Pai treaba sta cam asa:
-talasul il schimbi saptamanal(porcusorii sunt sensibili la mirosuri deci fara prea multe miresme)
-cusca trebuie plasata intr-un loc destul de luminos si calduros(ar fi bine sa fie o cusca cu gratii pentru ca rezervorul de apa are un sistem de prindere mult mai eficient in cazul acestor custi)
-ii dai de mancare cam de trei ori pe zi; mananca fructe,legume(de la coji de pepene pana la frunze de ridichi),incearca sa nu-i dai varza in exces,iarba,trifoi,frunze de papadie(daca stai la curte dai drumul prin iarba, dar supravegheaza-l, sa vezi ce repede o tunde), graunte speciale de la petshop-uri(desi al meu cam face mofturi cand vine vorba de astea) si am auzit ca mananca si paine inmuiata in lapte si stoarsa, dar eu nu i-am dat niciodata alui meu asa ceva.
-apa cam la 3-4 zile trebuie schimbata
-nu-i lua jucarii,ii umpli cusca degeaba cu ele si n-o sa le foloseasca niciodata; porcusorilor le place miscareal,poti sa-i dai drumul prin casa/curte dar ai grija de el; eventual poti sa-i iei ceva in care sa se ascunda sau un prosopel pe care sa stea(am observat ca femelelor in special le place treaba asta)
-trebuie neaparat sa-i dai paine uscata ca sa-si toceasca dintii(incisivii cresc in permanenta la rozatoare)
-pentru taierea unghiilor poti apela la veterinar daca nu consideri ca te pricepi sau poti sa i le tai tu lunar,dar ai grija sa tai doar varfurile,pana la partea mai roz a unghiei(e important sa nu le tai din carne)
-periatul depinde de lungimea parului: poti sa-l perii zilnic sau odata la cateva zile
-baie sa stii ca nu trebuie sa-i faci,decat daca este absolut necesar si chiar si atunci trebuie sa ai grja cu temperatura apei, cu ce sampoane sa-l speli, sa nu-i uzi capul, sa nu-i intre apa in urechi, cum il usuci...o mare bataie de cap
Cu numele de fata m-ai cam inchis.Eu am avut o "poarca" Doris, daca ajuta cu ceva, dar poti sa-i dai un nume potrivit fizicului ei gen Peticica(daca are mai multe culori), Ciufi(pentru blana cu vartejuri) etc.
simina întreabă:
Geo2969686 întreabă: