anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am probleme. Vine vara si eu nu am prieteni. Seara, desi imi este rusine trebuie sa ies cu parintii, iar singura sincera sa fiu nu vreau sa merg. Nu stiu ce pot face, dar nu imi convine situatia. Cu colegii de la scoala nu am ce discuta pentru ca nu ma suporta. Nu stiu cum pot rezolva.

Răspuns Câştigător
| 5a a răspuns:

Ti-am spus, nu stim ce ne poate rezerva ziua de maine. Ai si tu putina rabdare, te inteleg, treci printr-o situatie destul de grea, nu ai cu cine comunica, nu ai cu cine te plimba... stiu cum e dar nu te descuraja, colegele alea de care spuneai tu ca erau cu nasul pe sus sunt doar invidioase sau proaste.
Eu cred ca am avut si inca am ce-l mai bun prieten al meu, un coleg din fosta clasa de la liceu, deci el ma ajuta, ne ajutam reciproc, vorbeam zilnic cu el, ieseam pana si in oras, n-am ce sa-ti spun, acum el e plecat in strainatete, eu sunt in alta tara, suntem departe, pe net rar cand ne vedem, in Romania nici atata. Ce pot sa spun prin asta? Ca prietenii vin si pleaca. Daca te-ai prietenit cu cineva sa fi sigura ca peste un timp ai sa-l pierzi, toti vin ca pe banda rulanta happy un prieten adevarat se gaseste greu, poate deloc.
Incearca sa mai ai rabdare cu scoala pana ce ai sa-ti gasesti un loc de munca si cine stie ce prieteni iti poti face happy, si nu inteleg care e problema? Daca fetele alea te refuza intr-un mod mai rece de ce nu le schimbi si tu foaia? Fi si tu mai fitioasa, nu mai le baga atat de mult in seama, raspundele cu raspunsuri mai moftoaroase. Fi sigura ca tot cineva o sa tina la tine, fi sigura ca o sa-ti gasesti chiar si jumatatea vietii tale, ti-am zis viata e dura uneori, nu pune pret pentru ori si ce rah*at. Daca vrei imi poti lasa o adresa ceva si te pot ajuta cu ori si ce sfat, putem sa vorbim ori cand.

9 răspunsuri:
| MissxD a răspuns:

Prietenii nu vin asa, cand vrei tu. Trebuie sa ii cauti. Ataseaza-te de o persoana. Nu iti trebuie multi prieteni pentru ca nu sunt adevarati toti - mai bine sa alegi unul si sa iti fie si adevarat. Poti sa devii prietena buna si cu o ruda de varsta ta happy
Daca nu iti convine ce ti-am zis pana acum, cauta singura hobby-uri, plimba-te prin parc, mergi la mare cu parintii, asculta muzica. E imposibil sa nu ai macar un singur prieten happy
Asculta-ma bine: deschide ochii ca nu esti singura pe planeta!

| IceCreamDoll a răspuns (pentru MissxD):

Am incercat sa ma atasez de doua colege, si cred ca s-au cam plictisit de mine, ca de vreo 2 luni nu am mai vorbit, si mai mult, colegii au inceput sa se imprieteneasca cu ele, poate ca sa bage fitile despre mine.

| ReadAllAboutMe a răspuns:

Pai nu stiu laughing) Te porti indiferent cu ei? Nu ii bagi in seama sa cum de nu ai nc un prieten happy Ciudat.

| IceCreamDoll a răspuns (pentru ReadAllAboutMe):

Pai am incercat sa fiu draguta cu ei, dar ma ignora, sau imi zic cateva cuvinte, asa, de sus.

| 5a a răspuns:

Cum sa nu ai prieteni deloc? Colegi de bloc, altii de la alte blocuri, de pe net care stau in acelasi cartier sau oras cu tine.
Eu de exemplu jucam jocuri in retea cu altii din acelasi oras cu care eram, desi nu-i cunoasteam dadeam intalniri la un suc la o bere si uite asa mi-am mai facut prieteni ( nu sunt prieteni adevarati ) dar sunt de gasca, de panarama, eu daca am un chef sa beau o bere in oras am cu cine merge, indiferent ca nu poate X sau Z tot am si tot gasesc oameni care sa-mi tina de urat. Intr-o parte e cam nasol sa fi asa izolata singura dar stai linistita cu timpul ai sa gasesti, poate nu anul asta, mai incolo, de exemplu este imposibil sa nu-ti faci prieteni cand mergi la liceu sau la facultate.
Schimbati viata, nu te uita dupa ceilalti din jur, ca te plac ca nu te plac, ar trebuie ti-e sa ti se rupa de ce vorbeste altu, fi tu insati, cine stie ce-ti rezerva viitorul poate o sa te placa un baiat pe parcurs.
Eu pana la 19 ani am fost cam tot asa, aveam prieteni desi eram mai timid, mai retras, ma rusinam repede cu fetele, ma pierdeam, incepeam sa ma balbai daca vorbeam cu o fata, de cand am iesit din tara si am inceput sa lucrez pe pielea mea, sa-mi fac banii din propria mea munca, am inceput sa ma maturizez, cu engleza eram varza si nici nu mi-am inchipuit ca o sa ajung sa vorbesc, sa inteleg si sa scriu la modu de avansat, pur si simplu habar nu avem ce ne rezerva ziua de maine big grin, nu te descuraja ca nu esti prima si nici n-ai sa fi ultima care trece prin aceste perioade, crede-ma ca si eu am fost la fel si poate ca inca mai sunt asa cu defecte, vorba aia nimeni nu este perfect asa cum nu sunt toate degetele de la mana egale.
Asculta ce muzica iti place, incearca sa te imbraci asa cum iti place ti-e, nu te mai uita ce face X sau Y. Din ce am mai citit ai fost scris ca nimeni nu te place, pai daca nu te place nimeni ar trebui sa-ti pese? Da ce el sau ea e mai frumos/a? Are fata mai frumoasa si nu stiu eu? Arde dantura perfecta si nu sti tu? Poate ca tu o duci mult mai bine financiar decat ceilalti, poate tu iti permiti si alte lucruri, ceilalti poate sunt mai saraci, mai invidiosi, te-ai gandit vreodata ca poate acea persoana care nu te place sa fie invidioasa pe tine?
Hai mai sa fim seriosi ce naiba.
Ai zis ca ti-e rusine sa mergi cu parintii, pai sincer sa fiu si eu cand ieseam cu mama prin oras si mi-e imi era rusine laughing nu stiu de ce, ma vedeau altii si parca nu-mi convenea ca eram cu mama, dar asta este dar si eu cand vedeam pe altii cu mamele lor si eu radeam la randul meu, sti cum se spune roata se schimba. Hai incurajeaza-te ca viata e dura cu toti.

| IceCreamDoll a răspuns (pentru 5a):

Pai asa cum auzi, nu am prieteni. Am doua colege cu care mai vorbeam, dar s-au distantat-poate pentru ca le dadeam prea multa atentie pentru ca in general numai cu ele vorbeam? Nu stiu, gandeste-te tu. Mai este un baiat de la o clasa paralela, care si ala incearca sa ma faca geloasa, pentru ca tot timpul adauga colege din clasa de la mine... La bloc nu am copii de varsta mea. Am incercat si eu sa imi gasesc prieteni de pe internet, ma rog a fost o chestie naspa, au aflat parintii, a iesit panarama si acum nu mai vreau sa aud de asa ceva. M-am gandit sa ma duc la un cerc de ceva. Dar m-am gandit ca poate dau peste niste colegi ca ai mei, cu nasul pe sus, sau poate niste oameni normali, dar daca le dau prea multa atentie, ies cu ei, o sa inceapa ca si colegele mele care s-au distantat ca li s-a parut ca asa sunt mai smechere, si totodata s-au prins ca nu am alti prieteni. Acum, dupa toate astea, ce sfat imi poti da?

| 5a a răspuns (pentru IceCreamDoll):

Ti-am spus, nu stim ce ne poate rezerva ziua de maine. Ai si tu putina rabdare, te inteleg, treci printr-o situatie destul de grea, nu ai cu cine comunica, nu ai cu cine te plimba... stiu cum e dar nu te descuraja, colegele alea de care spuneai tu ca erau cu nasul pe sus sunt doar invidioase sau proaste.
Eu cred ca am avut si inca am ce-l mai bun prieten al meu, un coleg din fosta clasa de la liceu, deci el ma ajuta, ne ajutam reciproc, vorbeam zilnic cu el, ieseam pana si in oras, n-am ce sa-ti spun, acum el e plecat in strainatete, eu sunt in alta tara, suntem departe, pe net rar cand ne vedem, in Romania nici atata. Ce pot sa spun prin asta? Ca prietenii vin si pleaca. Daca te-ai prietenit cu cineva sa fi sigura ca peste un timp ai sa-l pierzi, toti vin ca pe banda rulanta happy un prieten adevarat se gaseste greu, poate deloc.
Incearca sa mai ai rabdare cu scoala pana ce ai sa-ti gasesti un loc de munca si cine stie ce prieteni iti poti face happy, si nu inteleg care e problema? Daca fetele alea te refuza intr-un mod mai rece de ce nu le schimbi si tu foaia? Fi si tu mai fitioasa, nu mai le baga atat de mult in seama, raspundele cu raspunsuri mai moftoaroase. Fi sigura ca tot cineva o sa tina la tine, fi sigura ca o sa-ti gasesti chiar si jumatatea vietii tale, ti-am zis viata e dura uneori, nu pune pret pentru ori si ce rah*at. Daca vrei imi poti lasa o adresa ceva si te pot ajuta cu ori si ce sfat, putem sa vorbim ori cand.

| EstiNebun a răspuns:

Eu una m-as apuca de un hobby.Ce zici de mersul cu bicicleta sau mersul pe role?

| IceCreamDoll a răspuns (pentru EstiNebun):

Si daca ma apuc de mers pe role de exemplu, cu ce ma ajuta? Oamenii de pe strada incep sa vorbeasca cu mine?

| EstiNebun a răspuns (pentru IceCreamDoll):

Pai sa zicem ca te plimbi prin parc si nu are cum sa nu iti faci si tu niste prieteni straight face