Genetic vorbind, cred ca este doar o calitate.
Social, in Europa lui 2023 tine doar de capacitatea ta de a te descurca. Oamenii accepta ceea ce reprezinti, indiferent ce trasaturi ai.
In concluzie, eu consider ca este doar o calitate.
Nici una nici alta.Este doar o culoare a pielii, o alegere pe care nu o poti influenta si pe care ar trebui sa o accepti. Daca tu nu te accepti asa cum esti cum ai vrea altii sa o faca?
Daca era să fie bine nu îmi luam Bully! și toți mă confunda cu romii! eu nu sunt rom
E la fel ca prostia sau inteligența. Unii le considera calități, iar alții defecte, dar asta nu înseamnă că părerea lor contează.
Ambele. Pentru unii e o calitate, pentru altii e defect. Depinde pe cine intrebi. Eu de exemplu, gasesc fetele cu tenul creol, mai atractive decat cele normale sau chiar palide.
Eu o pot numi o calitate. Mulți oameni sunt albi și ar vrea să fie mai bruneți și să aibă tenul mai închis. Și ar da orice ca să fie așa.
Pentru mine e un defect că dacă nu era nu îmi mai luam Bully și să fiu confundat cu romii
Și tu asculți toți proștii? Te apucai să-ți pui cagulă pentru ce? Și proștii ăia când te vedea pe stradă ziceau: " Ia uite bă! Pe ăsta chiar l-a afectat ce am zis noi! Ce om ciudat! "
Îmi place cum arat mai mult cu cagulă decât fără
Este sa fi un om normal, omul, ca e negru ca e alb ca e creol blond mulatru si nu mai știu cum, are aceeași putere.
Depinde unde traiesti. In Spania, India, alte tari ar fi poate mai putine probleme. In tarile cu populatie majoritar alba si avand proaspete in amintire ispravile facute de rromi, nu e prea comod. Dar nu culoarea pielii conteaza, ci cum te porti cu cei din jur. Daca esti om bun si politicos, o sa fii acceptat.
Că gen eu sunt mai închis la piele, creol sunt, in unele parti unde sunt mai alb și apoi descopăr la soare in 3 zile m-am inegrit adica pielea mea se inegreste foarte repede!
Sunt deschis in zonele unde este acoperite de haine brațele în partea de sus, pe burtă și pe picioare sunt deschis
Eu nu sunt rom și mereu îmi iau Bully din cauza culorii
Și eu sunt închis la culoare și lumea credea că sunt rom.
Și mulți ani lumea credea că sunt rom indiferent unde eram sau ce lucram.
Bully inseamna bataus. Vrei sa spui bullying, hartuire.
Bully e prescurtat de la Bullying, da și hartuire și când lume rade de tine și își bate joc tot hartuire e
Oamenii pe care ii intalnesti nu stiu ce origini ai, iar tu nu o sa stai sa le explici tuturor ce esti si ce nu esti, cu atat mai putin unora care te trateaza asa. Dar sa stii ca si albii isi iau diverse injurii si batai. Nu are importanta culoarea pielii, ci felul de a fi al agresorilor. La tine se iau de culoarea pielii, la altii de nume, la altii de cum vorbesc, la altii de cum se imbraca, la altii de ce studii au - sau nu au - si tot asa.
Sunt oameni care simt nevoia ii injoseasca si sa ii chinuie pe altii mereu, nu conteaza de ce se iau. Ce nu stiu/cred ei e ca o entitate ii pune sa se poarte astfel si ca ei sunt robii acelei entitati, care ii face sa se poarte ca niste pasari de prada. Sunt cei din gastile de cartier, cei bagati in tot felul de chestii necurate, cei care dau mereu replici, cei care sunt mereu ironici, cei care iau in ras pe altii, in orice forma ar face asta. Sunt satisfacuti (temporar) de faptul ca te-au facut sa te simti prost, ca te-au indepartat de la starea de bine si ti-au luat din energia buna pe care o aveai.
Mai sunt si oameni care ii barfesc si ii comenteaza pe toti ceilalti, daca au de ce au, daca n-au de ce n-au. Acum, ca sa nu vorbesc doar despre cazurile grave, despre cei care fac asta mereu, spun si ca uneori facem toti chestii din astea, fie vizavi de vreo ruda, fie de vreun strain, e important sa ne controlam si sa nu perseveram in asemenea apucaturi ca sa nu lasam sa creasca prin intermediul nostru entitatile care vor sa se hraneasca cu tristetea semenilor nostri.
Ideal ar fi sa nu te atinga ceea ce spun, sa cauti sa nu intri nici in postura de victima, nici in cea de agresor, mai ales ca ai un serviciu care te expune la intalniri cu diferite persoane, mers in diferite locuri si multe situatii imprevizibile.
Fiecare persoana are culoarea ei unul mai creol altul mai alb unii foate albi alti foarte negri? si fiecare e frumos in felul lui daca la asta te referi in sinea ta sau tu iti vezi culoarea diferita fata de cum ai vrea tu sa fie..in caz ca pui intrebarea din cauza ca cineva ti-a spus ceva in legatura cu asta nu trebuie sa iei parerea altora in considerare daca cuiva nu-i place sau ti-a spus ceva in legatura cu culoarea ta... fiecare cum la facut Dumnezeu nimeni nu e perfect?
La mine te adresezi cu "Universul" că nu cred in Dumnezeu
Mda imi pare rau ca iti raspund prea târziu dar am si eu o intrebare! Pe tine te intereseaza de alti cum arata sau doar cum arati tu? Eu nu cred ca te intereseaza prea mult cum arata altii ca sunt prea negri sau înalti si chiar daca ai face-o acel cineva ti-ar da un răspuns pe măsură si nu l-ar interesa de parerea ta...asa ar trebui sa gândești si tu pentru ca nu traieste universul in pielea ta ci tu si trebuie sa te simti bine in pielea ta asa cum esti sa te impaci cu ideea ca nu poti fi altfel adica cu culoarea si ce nu te mai impaca pe tine la fizicul tau? Si eu sunt creola si cu părul creț dar as vrea sa fiu alba si cu părul drept dar asta e nu putem sa fim mereu cum vrem noi asta-i viata unul cu defect altul mai perfect mnaa? o seara buna iti doresc!
Apropo câți ani ai?
Dc întrebi?
Ziceam și eu
Dar tu cati ani ai?
22 in mai tu?
Depinde de puterea pe care o dai tu acestui fapt. Dacă te simți complexat de asta și te lași intimidat de toți cei care se uită lung după tine sau comentează aiurea, atunci e un minus. Dacă însă profiți de treaba asta și de puterea pe care o persoană care iese din tipare o poate avea, atunci clar este o calitate. Persoanele creole pot fi considerate exotice, cu mai mult sex-appeal, depinde doar de atitudine sau de gradul tău de conștientizare. În rest, să fii creol este doar o caracteristică. E ca și cum ai spune că este o calitate să fii blond sau să ai ochi albastri.
Eu mi-aș dori sa fiu mai alb, urăsc să fiu negru(creol)mereu mi-am luat și încă îmi mai iau Bully pe tema asta
Asta pentru ca adolescenți sunt proști. Din poză văd ca ești tânăr încă. Când o să fii putin mai matur și o să trăiești printre oameni carora nu le zbârnâie hormonii prin corp, când o sa ai un job și prieteni normali, totul va fi diferit. Și îți garantez că va fi un plus la fete. Te rog nu te stresa din cauza asta, oameni tâmpiți o să găsești peste tot. Încearcă să ai în jurul tau doar persoane deschise la minte, restul sunt balast.
Am 21 ani și lucrez la glovo
Nu mai este adolescent dar la 21 de ani tot copil este. Probabil nu și-a găsit încă anturajul în care să se simtă confortabil. Ar trebui să fie mândru de originile sale, oricare sunt ele. Și dacă era rrom dar era ok ca om care era problema? Prietenii se aleg nu în funcție de culoarea pielii sau a părului ci de ce reușești să transmiți. De asta ziceam că de la un punct în viață; job, familie, etc, chestia asta o să se piardă pe fundal. Nimeni nu îl va mai judeca după cum arată ci după ce realizări are.
anonim_4396 întreabă:
Piciu_Mihaela_ întreabă: