| TobbyUwU a întrebat:

Am si eu o chestie banala, poate ca vi se pare banala sau nu. Mereu ma simt urmarit de cineva, mereu sunt sigur ca in spatele meu este cineva, pe langa mine ceva, mereu ma uit in spate sa vad daca e cineva. Am impresia ca cineva ma urmareste tot timpul. Uneori, ma uit in jur, mai ales in casa mea. Nu as vrea sa ma credeti un "nebun". De exemplu cand e noapte, cand e intuneric efectiv ma panichez foarte repede in momentul in care sting lumina. Mai demult mi s-a parut ca cineva a batut in gem, alteori mi s-a parut ca aud voci (nu stiu era o voce foarte groasa, era seara, vreo 2 dimineata sau 3). Imi puteti da un sfat sa "infrunt" aceasta chestie? Nu am mers la nici un pshiholog, nu voi merge prea curand.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!

adesea, fricile cu care ne confruntam ne dau impresia ca ele sunt reale, dar nu e asa. poate ai trecut prin lucruri neplacute si ai ramas cu traume, frici etc.

si eu patesc asa, aproape mereu. am temeri, ca daca ma urmareste cineva, daca vrea sa imi faca rau etc.

cel mai mare "inamic" al tau este mintea ta. tu acum cu ea te confrunti.
mintea da impulsuri catre corp, ceea ce ne face ba sa ne uitam in spate, ba sa privim cu mai multa atentie in jur, ba sa fim reticenti, speriati samd.

sunt sigura ca vei putea trece cu bine peste asta, doar nu iti lasa mintea sa puna stapanire pe tine. spune-ti intotdeauna ca totul este doar in mintea ta si nimic din toate astea nu este real.

daca nu o faci, incearca sa te rogi mai des. si fii sigur pe tine de fiecare data! iti doresc numai bine si sa fii puternic, sa iti poti depasi mintea, pentru ca POTI! trebuie sa faceti schimb de roluri, care pe care stapaneste, haha

inca ceva: tu acum incerci sa "fugi" de tine, dar mai urmarit te vei simti. incearca sa stai singur o vreme si sa te gandesti la tot ce se intampla. just sit with yourself and try to understand you more. sunt sigura ca un monolog te va ajuta sa fii mai empatic cu tine insuti.

uita te la un film, asculta o melodie care iti place foarte mult, iesi afara si fa poze la tot ce prinzi. vorbeste cu cineva. e naspa sa fii inchis in tine (i do that and it sucks) tot timpul.

o primavara frumoasa si plina de incredere de sine iti doresc?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu mi se pare deloc o problema banala, dimpotriva, cred ca este una foarte serioasa, asta cu care te confrunti tu.
Asemenea probleme cu vedeniile si auzitul de voci apare la cei cu paranoia, de aceea este indicat sa consulti un psihiatru, cat de curand posibil.

| wedonttalkaboutBruno a răspuns:

Fantome/ spirite laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Woah, fara semnul intrebarii de la final. nu stiu de ce s-a trecut asa. sorry haha.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai o ureche sensibilă și un simț al primejdiei, un procesor de protecție avansată puternic, aceasta se poate transforma într-un defect, dar care poate fi corectat prin antrenament. Dar aceasta plus voci auzite e un risc de boală, care trebuie analizată de medic și tratată, ca să nu se agraveze.