| Emeraude a întrebat:

cu muuuulti ani in urma mi se spusese de catre o profesoara de biologie ca daca atunci cand iti curge sange, acesta este rosu inchis, vine de la inima, si daca este deschis vine de la creier, sau cam asa ceva. Am uitat cum era.Eu n-am mai facut biologie la filologie dintr-a 9a de la genetica, cand m-am lasat de invatat materia asta, asa ca nu stiu. Ma poate ajuta cineva sa-mi aduc aminte? Care cum e si de unde provine? (Hai ca v-am ajutat si eu la arcul reflex laughing)

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca e rosu inchis e dintr-o vena si vine din tesuturi si se duce spre inima si apoi spre plamani, iar daca e rosu deschis e dintr-o artera, vine de la inima si se duce spre tesuturi.

4 răspunsuri:
| Emeraude explică:

Multumesc de raspunsuri, m-am lamurit si eu.

@clown82: Uite ca de alcool n-am mai intrebat-o.Sa te intreb pe tine cat de sarcastic poti fi?

| r8driver a răspuns:

Si cum vine asta... daca m-a tai la picior, a-mi curge singe din inima sau din creier?

La profesoara ta ai placea alcolul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vine dinspre inima si ajunge pe nas, a doua oara nu-l mai vezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Sângele venos (din venă) este închis şi transportă gaz carbonic din ţesuturi spre inimă, iar sângele arterial (din arteră) este deschis şi transportă oxigen de la inimă către toate organele interne.
Pa, pa.