Eram la fel ca tine pana am cunoscut un coleg care merge la biserica. Eu merg in ultimile 30 min apoi iesim minim 5 persoane la o bauta (nu alcool) sau la haleala si povestim. Nu am interes sa fiu cu vreuna pentru ca incercasem recent si m-am dat batut dar ocupatie am duminicile cel putin
Http://www.shoutabout.org/whats-difference-anti-social-asocial-behavior/ ...nu eşti nici una nici alta, dar eşti mai aproape de asocial decât de antisocial. În rest, prin comparaţie cu ceea ce a spus Rainmaker文, nu cred că aş putea să formulez un răspuns mai complex. Ceva în atitudinea ta trebuie să se schimbe.
Cred ca aveti perfecta dreptate, acum cred ca doar eu pot sa imi dau seama ce lipseste sau ce gresesc...
Va multumesc pentru raspunsuri.
Esti in contradictie cu tine insuti.
In primul rand daca vrei o prietena ok atunci nu mai fa gesturi proaste ca acelea pe care le vezi in jurul tau. De aceea ai avut o relatie fake.
Sincer, nici eu nu am avut vreo relatie dar, tipul de persoana pe care o caut ar trebui sa ma pocneasca daca as trata-o asa. Numai niste persoane fraiere ar lasa sa fie tratate asa. Cum naiba sa le atingi asa? Vrei sa te creada lumea un sac cu hormoni?
OK, in anumite cazuri sa zicem ca e ok daca esti extrovertit iar ele nu sunt extrem de cuminti. Totusi, asta nu e caracterul tau. Sper ca intelegi asta. E ciudat.
Alt lucru pe care trebuie sa-l ai in evidenta este ca foarte putine persoane iti spun adevarul. Din partea mea, pot sa-ti spuna toate fetele ca esti dragut. Asta nu inseamna nimic. Cine crezi ca ti-ar spune ca esti urat sau ca esti plictisitor? Le este rusine.
Nu spun ca esti urat sau plictisitor, dar daca vrei o parere atunci sincera trebuie s-o cauti la persoane care nu te cunosc. Ce faci tu este ca si cum as intreba-o pe bunica ce parere are despre mine.
Acum ca am lamurit asta...
Tu de ce le-ai refuzat pe respectivele? Trebuie sa dai tuturor cate o sansa si sa renunti la ei abia dupa ce vezi ca nu va potriviti.
Esti destept si imi place cum ai scris. Nu incerca sa fii un prost care isi cauta o "papusa". E lumea plina.
Observa persoanele din jurul tau si vorbeste cu ele! Fa exercitii in fata oglinzii pentru a vorbi mai clar sau mai tare. Ai inceredere in tine! Trebuie sa iei singur ce iti doresti, vorba aia " Cu tacerea mori de foame!"
Fa complimente, tine usa deschisa pentru persoanele care vin dupa tine, multumeste, saluta si iesi din starea de monotonie. Lumea vrea sa te vada fericit. Daca pari fericit atunci lumea o sa-si doreasca sa se asocieze cu tine.
De asemenea nu atinge persoane daca respectivii nu isi doresc asta. Este de prost gust.
In legatura cu prietenii : Iesi din casa. Chiar si singur. Cauta evenimente in jurul tau si participa. Fii de treaba cu cei din jur si vorbeste cu ei. Incearca sa faci conversatie.
In curand o sa ajungi la facultate. Mergi la voluntariat sau unde vrei tu si intalneste persoane. Vorbeste cu ele si zambeste.
Daca nu esti in stare sa mentii o conversatie atunci foloseste metoda FORD.
Adica forbeste despre Familie, Ocupatii, Relatii (cu alte persoane) sau Vise (Dreams). Dupa ce inveti ceva nou despre acea persoana o sa poti sa intrebi tot mai multe. O sa vezi.
Fii tu insuti!
Succes!
Legat de partea cum ca-mi zice lumea ca sunt frumos, nu am zis-o eu, si nici colegii, mi-o zic fete "random" pur si simplu, si nu le cunosc, asa colegii in general imi zic ca sunt urat si nu stiu ce, bineinteles ca in "caterinca" ca oricum in clasa am prieteni cu care randem, mergem la magazin, ne jucam si asa mai departe, dar cand se termina orele fiecare merge pe drumul lui.
Eventul mai avem un grup in care vorbim de pe telefon, poate din cand in cand ne mai intalnim la anumite evenimente sau mai stiu eu ce.
Cat despre fetele pe care le ating eu, nu se supara, ne permitem, le dau palme la fund si nu se supara, chiar rad (pentru ca ne cunoastem, nu o faceam chestia asta la necunoscute ca s-ar supara, nu sunt vreun nesimtit)
Dar sfaturile legate de cum as putea sa-mi fac prieteni sunt bune si am sa incerc sa le aplic cat de posibil, multumesc de raspuns
Nu cumva suferi de anxietate?
La fel sunt si eu, cand eram mic aveam prieteni, vorbeam cu lumea, apoi de pe la 14-15 am inceput sa ma inchid in mine, and here i am today with no friends, ies din casa foarte rar.
Emma0313 întreabă:
Beniamin122 întreabă: