| 6786788 a întrebat:

Am si eu o nelamurire...sunt anul 1 la facultate la zi si din cate am inteles la 3 restante pierd anul... daca la terminarea examenelor din primul si al doilea semestru am 5 restante pierd anul? sau se calculeaza dupe ce se da reexaminare? daca la reexaminare iau 3 examene si mai raman cu 2 restante ce se intampla? sunt student al fac hyperion buc.

2 răspunsuri:
| AlinaaAli a răspuns:

Depinde la ce facultate esti!
Din cate stiu eu, pentru ca si eu sunt la facultate, nu se pierde anul in functie de nr de restante, anul se pierde daca nu reusesti sa aduni cele 30 de credite de care ai nevoie pentru a promova!
Daca ai observat, fiecare examen are un anumit numar de credite, iar adunate pe un an intreg sunt 60, la sfarsitul anului tu trebuie sa ai minim 30 de credite ca sa poti promova, nu conteaza cum iei examenel, in restanta sau in sesiune, ideea e sa ai 30 de credite la terminarea anului!
La o facultate cam asta se intampla, acum depinde la ce fel de facultate esti tu, la privat sau la stat?

| JustCosmin a răspuns:

Dupa reexaminare daca iei 3 restante din cele 5 si mai ramai cu 2, normal ca nu pierzi anul. Totusi, un raspuns mai sigur afli de la secretariatul facultatii.