anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema cu un bichon maltez. Am cumparat de la magazin un fel de bisuite maro, tare si lung. Doamna de acolo a zis ca este un baton bun pentru catetii carora le dau dintii. App are 3 luni. El a fost foarte entuziasmat de acel baton asa ca l-a ros aproape pe tot. Eu am fost plecat, iar cand m-am intor catelul era foare suparat. Nu mai are chef de joaca. Pana acum el se tinea tot timpu dupa mine, ma tragea de pantaloni, iar acum parca vede prin mine. Nu il mai intereseaza nimic, aude zgomotele dar nu mai intoarce capul sa vada ce se intampla. Ce ar putea sa aiba? Sa fie de la acel baton? Ce as putea sa fac? Batonul se numeste,, paragon baton mare 12 cm maro".

2 răspunsuri:
| ZOZOKid a răspuns:

In primul an de viata, sistemul digestiv al catelusului este extrem de sensibil. Poate sa-ti vomite si din senin. Eu zic sa-i lasi numai bobite si sa u-i mai dai baton din acela. Si catelul meu a avut probleme de la diverse batoane. De asemenea, urmareste-i temperatura. Daca vezi ca face febra, direct la veterinar cu el. Poti sa-ti dai seama daca are febra punadu-i mana pe nas. Nasul unui caine sanatos e rece umed. Daca este uscat si cald, sigur are febra.

| luisa10 a răspuns:

PAI,eu am catel si m-am interesat ce pot sa fac in situati dinacestea si au fost o gramada de randuri sar in final le-am citit si o sa-ti rezum ideea in 3 situatii:
1.depinde cu ce l-ai hranit daca nu l-ai hranit doar cu bobite nu se intampla nimic dar daca i-ai dat carne paine etc. o sa aiba multe probleme(EX indigestie, greata care duce la vomitat si diaree)
2. daca il supuneai la prea mult efort(ex. dresaj prea mult, daca nu-l lasa-i sa doarma el devine pictisit si obosit mereu) incat nu are chef de nimic
3. daca il batea-i exagerat de mult sa invete anumite lucruri (EX. dresaj sa nu faca in casa) poate duce la tristete si oboseala continua...
Deci prin urmare nu poate fi devina numai batonul.
Daca este unul din subpunctele: 1 2 sau 3 iti sugerez sa-ti schimbi atitudinea fata de el folosind cuvinte dulci (ex. hai baiete vino la mine, bravo baiat bun baiat bun)
BAFTA!