| iri_7273 a întrebat:

Am si eu o problema.Mama mea este divortata si mereu imi spune ca nu am nevoie de baieti, sa stau singura etc, dar mie imi place de cineva si lui de mine insa ma simt foarte vinovata si mereu cand sunt cu el imi amintesc ce spune mama mea... Ce ar trebui sa fac? Eu i-am zis lui ca trebuie sa ma mai gandesc daca accept sa fiu prietena lui. Irina.16 ani.

Răspuns Câştigător
| cary a răspuns:

Mama ta a suferit foarte mult si din cauza asta nu vrea sa treci si tu prin asta! daca vrei sa ai un iubit nu vad de ce te-ai simti vinovata, mai ales ca iti place de el foarte mult, parerea mea este ca ar trebui sa ii explici mamei tale toata situatia, spune-i ca lucrurile nu sunt chiar cum se gandeste ea si promite-i ca nu o sa suferi! sper ca ti-am fost de ajutor.

7 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Mama ta este marcata de esecurile avute si de greutatile pe care le are(nu neaparat materiale) dar tu nu ai nici o vina, esti tanara si trebuie sa cunosti experientele vietii.Nu ai de ce sa te simti vinovata ca iubesti! Este cel mai frumos lucru care ti se poate intampla in viata(daca dragoste nu e, nimic nu e). Arata-i mamei ca esti fericita si nu cred ca nu se va bucura de fericirea ta!
Iti doresc toate cele bune!

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Scumpa mama ta zice asta pentru ca ea a suferit poate foarte mult si nu vrea ca si tu ea e saturata si de aia iti zice... dar vorbeste cu ea si ziii ca asta nu inseamna sa nu am un prieten
Poate viata mea va fi astfel nu ca a ta
Si in legatura cu acel baiat daca iti place acccepta

Mama ta zice sa nu suferi sa nu treci prin ce a trecut ea si cu divortul etc

Da tu trebuie sa iti continui viata fiecare cu viata ei :*

| Mefisto23 a răspuns:

Nimeni nu trebuie sa-ti traiasca viata in afara de tine. Poate mama ta a trait ceva neplacut si acum are- sa zicem- o reticenta cand vine vorba de barbati, dar asta nu e regula universal valabila. Desigur ca trebuie sa fii si tu precauta, dar nu se pune problema sa te izolezi. Eu zic sa accepti, sa cunosti baiatul sa vezi daca iti place si daca merge, putin mister nu strica pentru o perioada. Apoi cand o sa ai incredere in el si in relatia voastra sigur vei gasi puterea sa ii spui si mamei talewinking

| brunetzika_6738 a răspuns:

Mama ta a suferit si nu vrea sa suferi si tu.incearca sa o convingi ca nu vei saferi, mai ales ca il iubesti cu adevarat si daca ea a suferit, nu inseamna ca si tu o sa suferi daca ai o relatie.mult succes si sper sa ramaneti impreuna

| barsan1986aditza a răspuns:

Probrabil ca mama a suferit mult dar cu timpul sunt convinsa ca va accepta si iti va acorda mai multa credibilitate si incredere.Va vedea ca tu te simti bine cu accea persoana si totul este ok...probabil k va realiza ca daca ea a avut un esec! NU il vei avea si tu! CURAJ! Incearca sa comunci mai mult cu ea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai dupa mintea mamei tale, nu apareai nici tu, nu aparea nici ea si nu se perpetua speciahee hee

| Bulina a răspuns:

Iti raspund ca o persoana aflata intr-o situatie cat se poate de similara, daca nu chiar identica. Parintii mei sunt divortati de cand aveam eu 8 ani( am 22 acum). Mama a pus mereu accentul pe faptul ca barbatii sunt influenta negativa in viata unei femei, folosind insulte la adresa sexului masculin pe care as dori sa le mentionez aici. Intodeauna am fost de parere ca fiecare vorbeste din propria experienta, avand propriile traume.

Rolul parintilor este de a isi proteja copiii. Cateodata, ei incearca sa ii protejeze si cand nu este rolul lor sa se amestece in anumite situatii, cum ar fi mamele divortate care dau fiicelor sfaturi in legatura cu baietii.
Nu trebuie sa te lasi influentata, nici sa te simti vinovata, si in nici un caz sa ii alimentezi mamei tale impresia ca esti de acord cu opinia ei in aceast "domeniu", pentru ca pot aparea probleme mai mari in viitor ( cand in sfarsit vei gasi o relatie cu potential, mama poate in mod neintentionat, constient sau inconstient sa incerce sa saboteze aceasta relatie pe baza propriilor opinii).

Pe scurt: nu ai de ce sa te simti vinovata, este viata ta, ai doar 16 ani, vei avea si bune si rele in viata amoroasa ca noi toti dealtfel. Go for it!