Da, poţi să mori, mai bine, ia niste pungă si pune-o pe mână, sau prosop, iar apoi aruncă-le.
Iti sugerez ceva desi nu stiu sigur daca este corect! Ai putea lua mopul ca si sa il pui deasupra mercurului sau un prosop ceva dar nu il atinge! Dupa aceea ia un faras si incearca sa tragi mercurul cu mopul pe faras apoi arunca-l la gunoi! sper ca ti-am fost de folos
Buna.Surioara mea mai mica a spart un termometru in gura si a inchitit mercurul.Insa nu a patin nimic acesta a fost eliminat prin scaun.Deci nu ar fi o mare problema.Totusi nu pune mana pe el si i'al cu ceva.Am inteles ca atunci cand spargi un termometru mercurul ramane in camera nu stiu cat time si se evapora fiind toxic.
Normal ca poti sa ajungi la spital in coma spune-le parintilor sau altceva si nu mai intrati in camera in care ii mercurul si SA NU SPALATI CU SOLUTIE SAU ALTCEVA ACOLO ca mercuru se evaporo am vazut asta la unu mare prostie o facut a 2-a zi dead.
Uda o carpa veche si sterge podeaua iar apoi bag-o intr-o punga si arunc-o la gunoi
Nu te panica. teoretic nu mori daca il atingi, dar NU incerca.
sfatul meu este sa strangi cu o matura si faras, apoi cu o carpa uda, sau cu mopul sa stergi suprafata, dupa care sa deschizi geamul si sa aerisesti camera o perioada de timp (30 min). daca ai la indemana poti purta niste manusi de alea elastice, ca la doctor, daca ai. sper ca te-am ajutat!