| ascovit a întrebat:

Am tot auzit zilele acestea despre sarbatoarea Halloweenului, care desigur ca a si trecut. Ideea este ca, desi nu mai e mult timp, nimeni nu se intereseaza cu acelasi interes de Sf. Andrei, sarbatoare romaneasca, ce, pentru cunoscatorii traditiilor, obiceiurilor si superstitiilor acestei sarbatori, nu doar ca se aseamana cu Halloween, dar o si intrece (am putea spune) in frumusete si traditie. De ce multi romani pana mai ieri se interesau de costume si toate cele, iar acum nu aud nicaieri de "Noaptea Strigoilor" sau macar de renumitul mujdei de usturoi care este folosit pentru ungerea cadrului la usa. Mie toate acestea ( pe langa multe altele, care apropo, se gasesc si pe net) mi le-a povestit bunica, si mi s-au parut foarte interesante toate. De aici si intrebarea: Daca imprumutam sarbatori din afara, de ce nu le putem respecta si pe ale noastre? sad

Răspuns Câştigător
| Chrissy92 a răspuns:

Consider ca romanii nu apreciaza tara lor si nu sunt multumiti de ea, cauta orice altceva, au impresia ca asa se simt mai bine, romanii copiaza totul.Imi pare rau ca o astgel de sarbatoare este apreciata si se face atata tam-tam, dar nah noi ce putem face...sad

2 răspunsuri:
| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Probabil fiindca romanilor nu li se par asa de interesante sarbatorile noastre, din asta.
O seara buna!

| AlynaDulcika a răspuns:

Sunt de acord cu tine! Mie niciodata nu mi-a placut '' Halloween". Nu inteleg de ce nimeni nu-si mai aminteste de ''Sf. Andrei'' si multe alte sarbatori... Dar asta e ROMANIA nu avem ce face... happy