| Doarof3 a întrebat:

Am un crush de doi ani.
Acum mai vorbesc cu el.Chestia e că el nu pune sentimente în nimic...şi spune:"Nu voi pune sentimente, decât pentru cineva care știu că merită." Sau:"Când te hotărăști să îți trăiești viața să imi zici" (veți vedea mai încolo la ce se referă).
M-a invitat la el la apartament, ca să o facem... ceea ce nu mi se pare ok, având în vedere faptul că avem amândoi 15 ani.
El se laudă că și-a început viața sexuală de la 14 ani și practic nu-l interesează decât să pipăie și altele.
Chestia e că eu vreau o relație serioasă și nu văd rostul începerii vieții sexuale atât de devreme, mai ales dacă nu suntem în relație şi nici nu vrea să fim.
Plus că eu cred că laudele care se invart în jurul pierderii virginității lui la 14 ani, e o minciună pe care vrea să o folosească pentru a scăpa de virginitate acum.
E cam nesimțit tipu', prea tupeist.
Cred că de asta și face lucrurile astea.
Chestia e că nu înțeleg de ce eu nu aş merita sentimentele lui.Eu cred că am fost singura care oricât de mult rău mi-a făcut, nu l-am lăsat baltă.
Voi ce părere aveți?

3 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Nu pot spune decât că hormonii lui au luat-o razna, se gândește numai la sex.
În nici un caz nu se gândește la o relație serioasă cu tine. Hai să fim serioși, la 15 ani nu o să auzi vreodată la un băiat că își dorește o relație serioasă.
Ar trebui să îl lași în pace dacă nu vrei să ai o aventură cu el.
Ai abia 15 ani, poți să găsești pe altcineva cu care să ai o relație. Măcar caută pe cineva care să te respecte, cineva care să nu te forțeze să faci ceva ce nu vrei.

| Donsavas a răspuns:

Nu e vorba de asta. Bărbații,din cauza testosteronului si altor hormoni,mai ales in adolescenta, tind sa fie nesimțiți, pasivi si indiferenti. Unii raman asa si de a lungul vieții. Chimia organismului si mai ales a creierului depinde de educație foarte mult. De cum s-a autoprogramat sa se comporte sau de cum a fost invatat.
Nu inseamna neaparat ca si a pierdut virginitatea, cum nu inseamna nici ca mai e virgin. Oricum asta nu conteaza, ci maturitatea lui in gândire, pe care puțini o au la 14 ani,mai ales Bărbații,care tind sa se maturizeze după majorat si nu neaparat in urma experiențelor sexuale,ci in general, în urma trăirilor, a educației primite până sa devina independent si a culturii generale. Unii uita sa învețe sau sa se întrețină, da le sta gândul la sex. Bine, acum e f tanar si imatur, deocamdată nu si a stăpânit hormonii si mintea si nu prea cred ca o va face curand. E o prostie faptul ca femeia să creadă că poate schimba un barbat. Il putea influența dar nu il poate schimba fără voia lui plus ca unii sunt deja programați definitiv până la 18 20 de ani sa ramana cum au fost educați,respectiv fără lipsa de educație,inculți si nesimțiți. Ti am spus mai sus. Niciun om nu se schimba dacă nu vrea asta din propria inițiativă,mai ales un bărbat, care, în general preferă să devină încrezători pe propriile picioare sau sa ramana imatur, decat sa i schimbe cineva, în special o femeie. Nu incerca sa ii iei locul mamei, nu poti. Nici ea nu prea mai poate. E o vorba. Cei 7 ani de acasa conteaza. Bine,cata vreme esti minor se cam ocupa părinții de tine,dar prietenii si iubitele nu pot decat sa te accepte sau se reorineteze,nu sa se schimbe cum iti doresti tu. Renunta la dorința asta,vei ramane dezamăgită. Mai bine cauta sa te dezvolti tu singur fizic si psiho emoțional, fără să depinzi de oameni si eventual uita te după bărbați pe care sa nu simti nevoia sa ii schimbi, care sa fie deja pe placul tau. Un bărbat matur, fie el si mai mic, dar care sa stie sa se respecte in primul rând pe el, căci fără res0ect de sine nu va exista respect fata de nimeni.
Nu lasa pe altii sa faca alegeri in locul tau. Doar tu hotărăști cand,atenție, NU vrei, ci esti pregatita sa ti începi viata sexuala. Oamenii vor să te manipuleze pentru propria placere,mergând pe principiul ca poti avea incredere in ei,ca te poti simti bine. Nimic mai fals. Incredere ai mai întâi în tine, daca nu ai in zadar in altii oricat de sinceri si iubitori ti se par. E o iluzie. Încrederea e in tine si doar in tine iar atunci cand iti spune s o faci el sau altul, ca te vei simti Bine, vrea doar sa te manipuleze pentru a se simti el bine. Ca doar nu ar insista si nu ti ar propune el pe gratis tie. Normal ca in primul si in primul rând câștigă el. Întotdeauna pentru alții conteaza sa aiba ei de castigat, apoi dacă mai câștigă si persoana de langa. E in natura umană egoismul, nu e de judecat.
De judecat te vei j8deca tu daca faci alegeri fără pic de incredere in tine, care apare la femei mai devreme ca la bărbat, dar undeva după 18 ani.
Zic sa ti sfătuiești prietenele sa nu cada in plasa tuturor imaturilor, unii fiind virgini sau doar profitori, alții mai rau, obsedați sexual pe fata....sau ascunsi. Mda, obsesie in seama sa o faci si cu mai multe, doar pentru ca nu poti sa tii controlezi impulsurile sexuale.
Reciteste ce ti am spus si cauta sa fi o influență buna si p3ntru altii, sa fi un exemplu de ce nu, stăpână pe tine, nu sa fie altul stăpân pe mintea ta.
Iti urez bafta cu bărbații si in viata asa, oricum doar tu esti cea care riscă să piardă si da, doar tu vei suporta consecințele. Nu e nimeni interesat de ce alegeri faci tu cu mintea ta si cum iti împărți tu propriul trup.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu înţeleg rostul de a m-ai avea speranţe pentru prostul ăsta. De ce toate fetele bune stau numai cu mitocani? El se comportă urât cu tine şi te sileşte la lucruri pe care tu nu vrei să le faci, şi tu tot te întrebi de ce nu-i meriţi sentimentele. Şi apropo, să ştii că el nu te merită şi nici sentimentele tale. Nu-i permite să profite de tine şi de bunătatea ta, pentru că needucaţi ca ăştia ajung să bată şi să umilească femeile. Nu-i da şansa să-ţi facă aşa ceva. Aşa că rupe orice legătură legată de el, şi lasă-l să-şi vadă de viaţa lui şi tu de viaţa ta. Eu înţeleg că-l placi, dar în acest timp cât tu te gândeşti la el şi la poveşti, credemă că în momentul ăsta el râde de naivitatea ta împreună cu prietenii lui.

Întrebări similare