| marrr a întrebat:

Am un prieten care fumeaza si are o varsta frageda, 12 ani. Va rog frumos sa nu-l condamnati, insa vreau sa il fac sa se lase. Mi-a promis ca o sa se lase, insa ce metode ar putea da roade? Nu vreau sa il las sa isi strice viata. tin foarte mult la el. Ce as putea sa fac? Multumesc

Răspuns Câştigător
| ecristinamc a răspuns:

Offff... daca ai avea un manual de clasa a 7 a ar fi bine. Dar am eu.
O sa iti scriu cateva motive inscrise in carte.
:
''Tigara cntine nicotina, oxidul de carbon, gudornul(ruda cu catrodnul di asflat), ccateva zeci de substante cancerigene.Fiecare tigara scurteaza viata cu 8 minute@!
Daca te apuci de fumat nu faci decat sa demonstrezi ca:
a) daca te intereseaza aspectul tau vei avea:
-o respiratie urata
-dantura si degete ingalbenite
-haine si par imbacsite si urat mirositoare
-o tuse rebela
b) nu tii prea mult la crpul tau dar e timpul sa stii ca :
-la cateva secunde dupa primul fum, substantele cancerigene intra in plamani
-ritmul cardiac si tensiunea cresc, vasele se ingusteaza.
Mai iti scriu daca doresti si sper sa s lase de fumat.

6 răspunsuri:
| HBK a răspuns:

Spune-i prietenului tau sa stie si el, nu exista o reteta! singura "reteta", este vointa.

| marrr explică:

Am mentionat ca tin la el foarte mult, iar amenintarea nu e deloc o idee bunasad Eu ii vreau doar binele, dar el isi face rau cu mana lui.Am sa incerc sa ii vorbesc despre asta si ma mai documentez si eu.intre timp mai vreau raspunsurilaughing

| Rioko a răspuns:

Pai daca e "dependent" Adiq nu se poate lasa simgur poate incerca plasturi speciali. Daca nu ar putea sa stai mai mult cu el si sa ii arati ca nu are de ce sa fumeze!

| pedaladeacceleratie a răspuns:

Eh... eu cunosc multi care s-au apucat de la 11 ani, acum au 14-15.
Presupun ca a inceput de la 11 ani sau 12 cati are acum. Nu poate fi dependent. Fumeaza doar ca sa para mai smecher, pun pariu ca nici lui nu ii place si nu simte nimic.
Din pacate nu prea vad cum ai putea tu sa il convingi sa se lase, este alegerea lui.
VOINTA!

| KoWalSky a răspuns:

Spune-i ca fiecare tigara pe care o trage ii ia o zi din viata...

| PinkAngel_1883 a răspuns:

Sincera sa fiu.si eu la fel.am un prieten de 12 ani. dar ca noroc nu fumeaza... zici si uh ca te desp de el daca nu se lasa sau ceva de genuwinking