| dende95 a întrebat:

Am vazut o intrebare pe TPU legata de bani si mi-am adus aminte ca ma bate o chestie de vreo 2 luni si nu ii dau de capat.Deci:Cum vine mai cu criza asta? Eu stiu ca fiecare tara isi tipareste banii. Ex: in Romania sau tiparit 100lei care trebuie dati la toate cele necesare: salarii, fonduri pentru spitale, scoli etc.Statul nu isi recupereaza inapoi cei 100lei din impozite, tva etc.Si pentru asi scoate bani face diferite reforme: taie salarii, da afara din sistemele de stat. Dar daca noi ca tara, ne tiparim banii, de ce nu putem sa mai facem inca 100lei ca sa nu mai fim nevoiti sa dam lumea afara si sa taiem salarii si toate celelalte.Adica eu cred ca daca fiecare stat tipareste 100 lei pe luna(e exemplu) nu o sa mai fie criza.

Răspuns Câştigător
| Libelle a răspuns:

Nu.
Apare inflatia,adica daca in Romania BNR ar tipari de fiecare data alt numar de bani, calculat ca necesar, automat ar creste preturile produselor dar puterea de cumparare ar scadea.

1 răspuns:
| Ionut9696 a răspuns:

Presupun ca acei "100lei" tipariti trebuiesc justificati undeva din care ei opresc cam 70% asa ca nu este nimic in plus isi fac ei averi si populatia saraca... moare de foame din cauza lor.