SweetAlisea: Nu te speria.Asa se intampla intotdeauna pentru cei timizi.Asa am fost si eu la inceputul liceului, dar nu inseamna ca n-am gasit pe nimeni care sa-mi fie amic/a. Poate ca te intelegi mai bine cu baietii.
Fetele te exclud din grupul lor pentru ca ele considera ca esti diferita de ele. Dar, crede-ma, e mai bine sa-ti faci un amic/a cu care sa te intelegi bine, pentru ca intr-un grup exista si pretentii. Mie niciodata nu mi-a placut sa fac parte dintr-un grup de prieteni(dat fiind faptul ca sunt si cam individualista), dar mi-am facut cativa prieteni adevarati cu care inca mai pastrez legatura si in ziua de azi, si asta ma bucura cel mai mult.Mai bine mai putini, dar buni decat multi si... fara rost.
Take care!
Eu una mi-as dori sa am mai putine fete in clasa
Fii mai tupeista, baga-te in vorba cu ele, ia parte la discutiile lor, numai fii timida ca nu-i bine daca vrei sa ai mai multe prietene.
Cu rusinea mori de foame.
Pe parcurs o sa vezi ca timiditatea dispare daca incepi sa te imprietenesti cu tot mai multi.
Ai rabdare!
este inca devreme...eu am avut in liceu prieteni buni, dar nu erau de la mine din clasa!
acorda-le mai mult timp, si poate isi vor da seama ca poti fii o prietena de nadejde!
oricum...la scoala nu stai decat 6-7 ore, si sfatul meu este ca "prieteniile prea stranse "nu sunt tocmai indicate la scoala, tu concentreazate asupra studiului...si prietenii adevarati tii faci acasa!
succes!
Incearca sa iti faci un grup de prieteni. Incearca cu baietii de treaba cu care poti face o caterinca grozava te vei distra mult mai mult. E greu la inceput. dar vei trece peste. bafta
Nu trebuie sa disperi.eu mereu m-am inteles mai bine cu baietii decat cu fetele. daca te-au exclus din grupul lor doar pentru ca nu aveai atat tupeu ca ele si aveai obraz, e problema lor! tu stai linistita! prietenii nu se fac dupa criteriul esti asa sau asa/ai sau n-ai.nu sunt demne de prietenia ta.noi cei de pe acest site suntem mereu alaturi de tine cu sufletul sa te ascultam...de aceea se numeste TPU xoxo
Ceva mai multa incredere in tine si putin mai mult tupeu. Trebuie sa te faci placuta si asta se realizeaza prin comportamentul tau, prin ceea ce vorbesti si cum le tratezi.
Mai mult curaj, incearca sa-i inveti, sa te bagi in sufletul omului (cum se spune). O sa-ti faci prieteni si de la alte clase. e abia inceputul. O sa fie bine!
Buna si eu am trecut clasa 9`a... la fel ca tine si suntem 4 fete in clasa. eu si cu inca 2 fete ne-am format un grup insa cealalta fata sta singura de ce crezi noi o bagam in seama insa ea.nu vorbeste cu noi. cheia la problema ta e comunicarea nu e prea tarziu sa intri in grupul la fete.sau cel putin sa iti faci un grup. incearca si ai sa vezi ca merge.
Fii mai indrazneata. Stiu ca este greu, dar trebuie sa incerci. Du-te in grupul lor si spune-le o glumita, intreaba-le ceva...vezi care dintre ele are nevoie de ajutor si ofera-te. Trebuie sa te remarce, sa isi dea seama ca poti fi o buna prietena chiar daca esti timida. Daca aveti psiholog la scoala, du-te stai de vorba cu el/ea si te vei descoperi. Vei avea incredere in tine si crede-ma dintr-o fata timida poti deveni lidera de grup.
Robert71 întreabă: