| krisztaa50 a întrebat:

Anul acesta voi fi în clasa a VIII-a și se apropie alegerile școlare. Ce mi-a plăcut în acești șapte ani a fost partea literară a limbilor și istorie. La începutul clasei a VII-a am început să mă gândesc mai serios la studii ulterioare și mi-am dat seama că: nu am nicio problemă cu matematica, am 8-9 medii de ea, deși cred că dacă muncesc din greu, pot obține 10 media; nu am nicio probleme cu chimia și fizica, deși eu nu prea pot să-mi exprim părerea despre asta, pentru că profesoara nu o ia prea în serios și dă tuturor nota nouă sau zece, iar în a șaptea mi-am dat seama că îmi place biologie. Întrucât locuiesc într-un sat, aș vrea să merg în cel mai apropiat oraș, care se află la 15 km, să studiez la cea mai de elită școală a orașului, pentru că și surorile mele au mers aici la filologie și mi-am dorit mereu să merg acolo. aici există doar mate info și științe ale naturii. Atunci cea mai apropiată școală cu științe umaniste, stiinte
sociale este la 50 km de mine, așa că ar trebui să merg la internat.Nu prea vreau să merg la internat, dar mi-e teamă că mi-e teamă că subiectele reale nu ar merge bine. Ce am observat în ultima vreme este că gramatica nu prea merge bine, iar în această școală, care se află la 50 de km distanță, doar limba germană este bilingv la stiinte sociale. Având în vedere acest lucru, ar putea cineva să dea un sfat ce sa fac? Profesoara mea de matematica a spus ca ea crede ca ar trebui sa merg la stiintele naturii, pentru ca aceasta scoala este buna si la nivel de judet crede ca ma descurc si ca nu ar trebui să merg atât de departe dacă este în apropiere; dirigintul meu, care a studiat la aceeași școală (care este la 15 km), exact la științe ale naturii, știe că uneori am probleme cu matematica, mă încurajează să mă relaxez și să merg la științe si rup "traditia" surorilor mele; ma incurajeaza si parintii sa studiez stiinte ale naturii.Ma poate da cineva un sfat?

2 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Mergi pe stiintele naturii iar daca iti plac atat de mult celelalte materii, poti urma o facultate intr-un domeniu ca iti place mai mult, care se axeaza pe o materie sau mai multe. Pana atunci, mai poti exersa si singur pentru ca e plin internetul, daca iti plac atat de mult.

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru tine, stiintele naturii sunt mai indicate.