| gabrielutzu a întrebat:

APROPO DE AVORT:

As vrea sa pot propune o lege in care avortul de orice fel, mai putin cel indicat de catre medicul ginecolog ca avand risc ridicat, sa poata fi pedepsit legal cu inchisoarea, mai exact orice pipitza care nu si-a putut tine chilotii pe ea si a ucis, sa poata fi pedepsita prin lege ca oricare alta crima.

Am inteles ca exista anumite site-uri sau adrese in care se pot posta astfel de lucruri, de strangere de semnaturi on-line.
Ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum trebuie procedat?

Răspuns Câştigător
| cos a răspuns:

Te poate ajuta o petitie http://www.petitieonline.ro/creeaza-petitie.html
desi nu cred ca le citeste nimeni, decat cei care eventual le semneaza, noi...

dar ceea ce propui tu iti dai seama ca vei fi acuzat de o gramada de chestii...chiar si de comunism, avortul a fost reintrodus dupa '89 si multi o sa invoce dreptul la libertate bla bla... ceea ce ar trebui facut mai inainte ar fi sa se dea o educatie mai buna tinerilor

21 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu sunt probabil cea mai inversunata adversara a avorturilor de pe acest site, dar iti spun ca aceasta idee este una criminala. S-a mai incercat in epoca comunista si a avut ca rezultat mii de femei omorate de moase si infirmiere, mii de alte femei mutilate pe viata, mii de copii nascuti cu malformatii sau handicap fiindca tentativele de avort nu au reusit.
Nu poti sa interzici avorturile, fiindca asta nu le va opri. Incidenta lor va fi exact la fel de mare ca acum, numai ca in loc sa se faca in spital, cu medic, cu anestezie, in conditii care asigura cele mai mari sanse ca aceasta manevra sa ramana fara urmari, se va face in cele mai mizere conditii, de catre tot felul de babe si vraci, cu andrele, tevi, sonde si frunze de muscata.
Facultatile de medicina din Romania avea cea mai mare colectie de nou-nascuti morti si avortoni cu malformatii impresionante tocmai pentru ca femeile faceau tot felul de tampenii ca sa scape de sarcina, nu reuseau si copiii ieseau ca vai de ei.
Interzicerea avorturilor nu va imbunatati deloc situatia, dar va crea panica in populatie. In mod normal sexul e o activitate placuta, o astfel de masura ar induce o stare de tensiune care ar afecta sever aceasta activitate si ar creste spectaculor rata divorturilor. De asemenea, conceperea unui copil, in loc sa fie o bucurie, ar fi un fel de bau-bau. Nu stiu daca stii, prohibitia in America a dus la o crestere a consumului de alcool si o imensa dezvoltare a infractionalitatii de tip contrabanda, deci nu a avut absolut nici un rezultat bun.
Singura metoda de a face ceea ce-ti doresti tu eficient este educatia fetelor si femeilor in vederea folosirii contraceptiei. Trebuie sensibilizate, trebuie sa li se arate ca un avort e o crima, ca din momentul conceptiei, femeia e mama si ea alege daca e mama unui copil viu sau mama unui copil mort. Daca educatia va fi macar inceputa in curand, in maxim 15 ani rata avorturilor va scadea spectaculos.

mlm
| mlm a răspuns:

Ceea ce zici tu nu este o solutie, crezi ca se rezolva ceva cu astfel de lege, se vor face pe ascuns cum se faceau pe timpul lui Ceasca si vor apare din nou acele lucruri ingrozitoare de care vb Brigaela.

lolita
| lolita a răspuns:

Sunt de acord, dar sa-mi dai tu bani pentru cresterea celor sapte copii.laughing

lolita
| lolita a răspuns:

Regis, eu vorbeam in general, nu personal, niciodata nu am facut avort si nici nu voi face, sunt impotriva, dar sunt si impotriva inchisorii ca doar nu mai suntem pe vremea lui ceausescu. fiecare face ce -l duce capul cu viata si corpul lui.

auran
| auran a răspuns:

Nu a avut succes legea prostitutiei de ce crezi ca ar avea succes a astfel de lege?!
legea nu este o solutie - mai intai ar trebui facuta o publicitate agresiva in favoarea contraceptivelor si a educatiei in sine si apoi, ar exista multe nemultumiri din partea multora (femei, doctori) si s-ar ajunge la ceea ce povestea Brigaela.
eu as fi pentru o campanie din partea celor sus pusi pentru, contraceptie gratuita fetelor intre 18 si 30 ani si 50% celor dupa 30 de ani (caci se presupune ca la aceasta varsta ti-ai facut un rost financiar si iti poti permite sa dai lunar o anumita suma pentru contraceptie)
Si as ieftini steriletele, pentru ca dupa parerea mea sunt mai sigure decat orice pastiluta, care ba o mai sari ba nu o iei cand trebuie, etc

regis
| regis a răspuns:

Istoria recenta a aratat ca interzicerea avortului genereaza mai multe crime decat legalizarea lui. Prin urmare eu personal nu te voi sprijini in aceasta initiativa.
@jojo - in ziua de astazi nu cred ca o sarcina nedorita mai poate fi numita accident. Iar "bietele" femei care recurg la avort pentru ca le obliga barbatul ar trebui sa se gandeasca la asta inainte sa stea pe spate...

regis
| regis a răspuns:

@lolita - alternativa avortului nu este neaparat o familie numeroasa. Eu si sotia mea, precum si marea majoritate a prietenilor nostri nu avem mai multi copii decat ne-am dorit, fara sa fi facut vreun avort.

regis
| regis a răspuns:

@blonda_suprema - deci mergi pe principiul "eu te-am facut, eu te omor". Dupa argumentele tale s-ar putea justifica si uciderea unui sugar.
Si din nou simt nevoia sa subliniez ca alternativa la avort nu este familia cu 12 copii, ci educatia sexuala.

| nicky a răspuns:

Si eu sunt impotriva avorturilor, e o idee buna cea propusa de tine dar nu cred ca e si cea mai buna solutie.

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Cine vrea sa dea o astfel de lege e putin suparat pe viata si ar trebui sa se uite putin in ograda lui decat sa traga cu ochiul prin vecini.
Daca eu vreau sa fac un avort sau chiuretaj, nu stiu de ce trebuie sa-ti dau tie socoteala sau sa-mi interzica cineva lucrul asta cand eu stiu mai bine. Legile ar trebui refacute ele altele.
E decizia mea si poate ca atunci cand am conceput copilul aveam resurse sa-l cresc si peste o luna am ramas si fara servici si cu datorii si cu ipoteci. De ce trebuie sa fie judecata o femeie ca a facut sau ca face un avort? Poate ca e mai cerebrala decat cei ce vor sa dea astfel de legi si ia o hotarare inteleapta. Decat sa-l chinuie si pe el si pe familia lui dupa ce se va naste, mai bine asteapta un moment propice.
E mai bine ce se intampla prin Bangladesh? Se nasc o goaza de copii, ca pe urma sa moara din cauza saraciei? In ce moment e durerea mai mare? Atunci cand faci un avort sau atunci cand iti moare un copil dupa ce il nasti sau dupa 2-3 ani? Mie mi-a murit o sora la 4 ani.
E mai bine sa ne inmultim chiar daca toata familia e somera si nu are cu ce sa se hraneasca?

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Nu, eu sunt de principiu ca nimeni nu stie in viata unei familii de ce ajunge familia respectiva sa ia o astfel de decizie. Dar pana nu ajungi la acel moment cred ca sunt de prisos unele comentarii si ar trebui sa o lasam mai moale cu noroiul aruncat numai in ochii femeilor.
Asta ar fi ca aia ca te duci la prostituate stiind ce te asteapta, chiar daca ai lua un Sifilis. Asta cred ca ar fi o problema de dezbatut.

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Atata timp cat propozitia "cand incepe viata umana individuala" nu are un raspuns punctual ci tine de convingeri si ideologii nu se poate pune egalitate intre avort si crima.
Ramane libertatea fiecarei femei sa aleaga ce considera ca este moral sa faca in functie de context.
Deasemenea experienta istorica, atat in Romania cat si in alte tari unde avortul a fost interzis, a aratat ca interzicerea lui genereaza mai multa suferinta si moarte decat alternativa.
Ia uite ce spun cei ce cred ca avortul ar trebui interzis despre pedeapsa:
http://www.youtube.com/watch?v=Uk6t_tdOkwo
sau
http://www.tpu.ro/......meia-care/

| ssay211 a răspuns:

Problema avorturilor are la baza un fapt social si acela este ca:-un paradox mi se pare- in tarine foarte slab dezvoltate precum china, 3/4 din tarile africii si altele rata de procreare a copiilor este foarte mare chiar daca veniturile sunt aproape de 0; pe cand in tarile dezvoltate unde economia e cu o cifra octanica mult mai mare ca la celelalte, oamenii se feresc sa mai faca copi din frica unde nu ar avea probabil posibilitatea de a creste 2 copii sau mai multi. e o aberatie dupa parerea mea lucrurile ar trebui sa stea invers insathinking asta e chiestia
cand sotioara mea a ramas insarcinata de tanara(18 ani) toti au fost impotriva si au vrut avort .eu m-am opus total acestui mod criminal de a omora o viata si acum suntem amandoi la facultate si le-am dat tuturor peste nas.deci totul conteaza de ce alegere faci.omoara constient o fiinta ca ai acum probleme din cauza asta X-( daca nu vrei sa se intample asta trebuie sa ai grija de tine inainte.si aici ma refer si la baieti si la fete insa fetele trebuie sa aiba si mai mare grija ca de asta e viata
avortul este legal datorita medicilor corupti si datorita scandalului pe care l-au facut femeile cand au adus vrajelile alea cu libertatile femeilor.prin asta feministele nu vroiau decat sa scape de sarcinile incomode petru ele din cine stie ce aventuri amoroase SI ASTA NU E UN DREPT LA LIBERTATE CA FEMEIA SA AIBA DREPT DE VIATA SI DE MOARTE ASUPRA NOULUI COPIL...
desi in traditia romaneasca chiar avorturile erau nst pacate groaznice pedepsite strasnic iar acum daca ne gandim straight facece inapoiati .etc asa ceva nu trebuie facut. cei care se uita des pe acest site ar trebui sa isi faca o parere cat mai obiectiva despre aceste lucruri asa ca AVORT=CRIMA=MOARTE!
blonda suprema esti expert TPU si ma gandesc ca ar fi trebuit sa ai mai multa experienta in astfel de chiestii scuze ca iti spun. da corect ai dreptate in viata unei femei cand apare un copil pe neasteptate de multe ori iese nasol insa ai in burtica o responsabilitate si nu cred ca e corect sa o arunci ca lasii doar pentru ca te gandesti: vaii n-am ce face de unde bani etc... sexul este conceput tocmai pentru a avea tu un bebe nu doar pentru placere. si atunci ar fi trebuit sa te gasesti ca ai o responsabilitate nu cand te trezesti cu el in butrica si zici vaii il am si nu am bani.hai sa-l dau afara.tot timpul problemele apar de la o baza asa ca ar trebui sa aveti grija inainte de a ajunge in pragul avortului...
vb sunt un pic aruncate impulsiv fata de cei care au fost de acord ca avortul inseamna crima.nu incerc sa iti schimb parerea sau sa te jignesc insa ai o gandire de feminista convinsa.aici se vb de avort in general si fii si sigura ca n-o sa am eu dreptul sa vin sa te trag pe tine la raspundere ca ai facut avort sau altceva.insa e rau pentru tine si pentru viitorul tau... ok puteti face 9 10 copii ca stiu cazuri si in loc faci un avort si mai tarziu la vreo 30 de ani faci unul pe care il cresti. e ok b-are nimeni nimicoh go on insa in sufletelul tau n-o sati ramana pe viata avortul ala? e chiar asa de usor? daca sunt femei care trec atat de usor pst ch asta inseamna ca n-a fost pic de iubire.atunci acolo ramane doar sexul.si sa faci un avort ca ai avut chief sa te cotzai si te-ai trezit cu un copil ca n-ai fost atenta asta nu mi se pare corect sincer
astea cu petitiile online si tot felul de campanii sunt egale cu zero nu au nici o baza in aplicarea unei legi vreodata daca legea respectiva nu e neaparat necesara asa caoh go on ok sunt de acord si cu cei care au zis ca nu e chiar asa rau inteleg ca ce e interzis se face si mai rau si aici avem in vedere toate madamele de prin rahova si ferentari ce faceau avorturi ilegale pe vremea ante 89' insa nu sunt de acord ca avortul este cea mai buna metoda de a scapa din problema
nici gand

| ssay211 a răspuns:

Noi vbim in general si criticam pentru ca vedem ce e in afara insa trebuie sa avem o viziune mai stransa pentru ca lucrurile in romania stau destul de dificil.suntem intr-o tranzitie de la groaza sistemului totalitar precedent la liberalismul occidental insa fiind in tranzitie lucrurile ne sunt sub amprenta trecutului iar viziunea noua e luata doar dupa ureche.dovada face ceea ce bine a spus blonda suprema despre sifilis...am trecut de la ideea de stop prostituate la ideea prostituatelor occidentale insa LUATE DUPA URECHE si de aceea se face cu probleme : BTS-urile, violurile, santajele, exploatarea celor care aleg sa faca asta, expunerea pe centura la marginea strazii etc...
asa ca acum orice am zice parerea cea mai avizata despre avorturi n-o sa apara decat peste cevaaa timp. iar pana atunci incercati sa fiti undeva la un echilibru.tot timpul in orice domeniu parerile spre stanga sau spre dreapta inseamna fanatism(in cazul nostru pro sau contra avorturilor)asa ca incercati acest echilibru iar daca ajungeti in pragul lui evitati-l cat mai mult puteti

| alina si florin a răspuns:

Mai sa stii ca sunt multe persoane care fac avorturi in romania mai mult de 50% dintre femeile din tara au facut cel putin 1 avort desi nu sunt pentru avort sa stii ca legea asta ar aresta 3/1 din romania dar cum in romania nu se respecta nici celelalte legi nu s ar respecta nici astawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La cate legi sunt votate orbeste de rateurile politice n-ar fi exclus sa-si ia voturi de aprobare dar ramane de vazut daca s-ar respecta o asa lege caci, multe sunt legile si foarte putine se respecta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand comunitatea europeana nu permite asa ceva in cadrul legilor pe care le elaboreaza si pe care le aproba.ai destule cunostinte pentru a dezbate un asemenea fenomen? daca intr-adevar vrei sa faci ceva folositor-mergi prin scoli -mergi la tara si chiar si in orase si preda voluntar ore se anatomie si sexologie. din start ideea ta nu este una cu reusita...cum spuneam -mai ales daca nu ai cunostinte aprofundate pentru dezbaterea unui asemenea subiect. minim si cel mai banal-avortul daca este interzis produce mai multe victime decat daca este facut in clinici specializate...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest lucru este ingrozitor, pentru.ca am impresia ca nu stii ce a fost pe timpul lui ceasca, cand a dat decretul pentru. acest lucru, mii de femei au murit atunci, lasand in urma lor familii neconsolate si copii fara mama, asta nu se face asa usor, noi suntem o tara bigota, cele cu o credinta in adevaratul sens al cuvantului pot face o lege pentru acest lucru, altfel ar fi o catastrofa si stiu ce spun, crede-ma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As vrea sa fii si si tu femeie sa vezi cum e si dupa aceea sa vorbesti; nu cred ca este asa usor sa faci un avort, pe langa trauma phisica prin care treci este si cea fizica si asa cred ca ar trebui sa-ti vezi de treaba ta si sa nu condamni pe cineva fara sa stii cum este. ce zici am dreptate? draga gabrielutzu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti prea sever, viata este mult mai complexa decat crezi tu. exista cazuri si cazuri, nu poti baga totul intr-un singur sac.

| nuna a răspuns:

O astfel de lege a lasat multi copii orfani si nu putem hotara in numele altora ...alte agresiuni la adresa copiilor mi se par muuuult mai cumplite si din nefericire sunt f multe ...asa ar fi bine sa ascultam toti de cele 10 porunci macar si din bun simt daca nu din cunoastere...in toate trebuie sa exixte un echilibru, nu trebuie sa cadem in capcanele absolutiste ...au dus la fanatims si la violenta... din pacate traim o era a inculturii... a violentei ...aici duce incultura...cred ca cel mai important deziderat al omenirii este cultura ...toate bune ...succces!