Pai relieful chiar trebuie omului, daca nu o sa fie cimpii unde vor mai creste legume, fructele.Muntii pentru oameni nu stiu dar stiu ca ei impiedica sa patrunda masele de aer rece/cald pe continent, in munti si podisuri se afla multe minerale utile. Apa deja stii ca fara ea nu putem trai.
Relieful este considerat o abatere a suprafeţei litosferei faţă de un plan de referinţă general sau local.Acesta reprezintă baza unui macrosistem pe care il alcatuieste impreuna cu alte 5 elemente esentiale si anume apele, aerul, vietuitoarele, solul si omul cu activitatile sale.Ca si sistem este alcatuit dintr-o infinitate de elemente(forme de relief) cu dimensiuni, geneza, evolutie si varsta diferite. Este un sistem deschis, unitar, dinamic si complex ierarhizat.
Am aceeasi intrebare, si din cite am citit aici raspunsurile nu prea m-au ajutat.Atitea persoane doar sint interesante de locul unde stau, pe ceea ce merg, pe ceea ce vad////chiar imi pare rau, sincer...ma asteptam la mai multe raspunsuri...(belinda, scuze ca nu ti-am raspuns la intrebare, pur si simplu am doar citeva argumente la ceea pentru ce e important relieful, revin peste 5 min. si iti voi spune)
ioana32 întreabă: