Doamne, am ras de m-am. pe mine ))))))))) mersi frumos ca m-ai facut sa rad, )))))))))))))))))
Pai nu l-a facut clocitoare nimeni ma )))))))) doamne rad ca prostu' incontinuu, m-am inecat de 3 ori cu apa. Ouale ROSII simbolizeaza sangele Domnului. bla bla bla, intelegi tu. Iar iepurele e o traditie romaneasca cred ) Doamne ba esti nebun nu mai pot sa beau apa, crap dracu' de ras
Probabil ca oamenii care nu acceptau crestinismul au combinat ceea ce stiau ei cu ceea ce au aflat nou, si au facur o combinatie.
Cand te schimbi la o alta religie, mentalitatea veche nu poate fi schimbata total. Ceva din urma tot ramane. Dacii si romanii au fost politeisti, sa nu va inchipuiti ca romanii sunt cel mai sfant popor de sub soare.
Iti place sau nu, astea sunt traditile.
Asta e lumea.
Ce vrei sa faci, pa, pa.
De unde a aparut oare acest obicei si de ce a ajuns el sa fie asociat cu cea mai mare sarbatoare crestina a oamenilor?
In vremuri indepartate, ca de altfel si in zilele noastre, iepurele era privit drept un simbol al fertilitatii, unele culturi considerandu-l chiar un mesager sacru al divinitatii. O veche legenda nordica spune ca, intr-o iarna, zeita Eostre a gasit o pasare ranita pe camp. Pentru a o salva de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica, aceasta pastrand insa capacitatea de a depune oua. Pentru a-i multumi binefacatoarei sale, iepuroaica decora toate ouale facute si i le daruia zeitei. Aceasta legenda se pastreaza vie chiar si in zilele noastre, copiii asteptand de Paste iepurasul care face un cuib plin de oua colorate.
Cea dintai atestare documentara a prezentei iepurelui in simbolistica pascala a aparut in Germania, in 1500, primele dulciuri in forma de iepurasi fiind inventate tot aici, in jurul anului 1800. La scurt timp, in aceeasi perioada, in Franta si Germania apar si primele oua de ciocolata. Legendele crestine leaga simbolul oualelor rosii de patimile lui Iisus. Una dintre legende sustine ca toate pietrele aruncate in Iisus se transformau in oua rosii de indata ce il atingeau. O alta afirma ca Sf. Maria, mergand sa-si vada Fiul rastignit, i-a dus oua, care s-au insangerat sub cruce. Se mai spune ca, dupa moartea lui Iisus, carturarii saducei si rabinii farisei ar fi facut un ospat de bucurie, la care unul dintre ei ar fi spus: "Cand va invia cocosul pe care-l mancam si ouale fierte vor deveni rosii, atunci va invia si Iisus. Nici nu si-a terminat bine spusele ca ouale s-au si facut rosii, iar cocosul a inceput sa bata din aripi.
Decorarea oualelor de Paste implica o gama variata de forme si simboluri. Deseori ne minunam de arta cu care acestea sunt incondeiate, fara a intelege insa mesajul cuprins in ea. De aceea, am ales sa identific semnificatiile celor mai des uzitate elemente stilistice geometrice:
Sper ca nu te-am plictisit cu ce am scris aici, dar cam asta e raspunsul
Mamaaa scrie frate o carte :O:O:O nu te doare mana sau ai dat clasicul copy/paste?
Ctr c-ctr v
Pardon ctrl c-ctrl v
Nu e illegal si nici gresit sa dai copy/pase atata timp cat:
- nu iti insusesti ideile
- corectezi informatia de greseli si de lucruri inutile sau false
Si in teze de doctorat poti sa "culegi" informatii din alte carti, (pentru ca de multe ori pe net gasesti aberatii), atata timp cat specifici lucrarea de unde ai luat informatia, nu cum a facut Ponta.In cazul meu ne era necesar sa specific locul de unde am luat informatia, pentru ca nu e o lucrare oficiala.
Trebuie, cum zicea fostul meu professor de engleza sa "fi smecher destept", sau legandu-ne strict de subiectul nostru cum zicea fostul meu professor de fizica " google-este cu cap" si se referee la ceea ce am enuntat mai sus la cele doua liniute. Acum nu am mai luat de nicaieri nimic. Oricum nu era clasicul copy/paste, era copy/verify/paste.
Si ce treaba are asta?
Oricum, dupa cum am mai spus, toata treaba asta e facuta acum pentru bani.
Plus ca in Romania religia e mai mult o superstitie...multi nu merg la biserica din dragoste pentru Dumnezeu, merg ca...asa e bine
Mda...faza cu ouale cica a fost o pasare ranita si o zuna buna. )cica a transformat-o in iepure ca sa se vindece si. (nu mai pot de ras) dar ca sa iI multumeasca zanei acel iepure facea oua pe care le decora si i le dadea zanei! Hai ca acum chiar crezi in iepuras ) Fundita?
Geo2969686 întreabă: